Кариера

Българи ще разработват облачен софтуер от плаж в Коста Рика

Владимир Владков

Владимир Владков

В епохата на повсеместна глобална свързаност отдалечената работа от дома, летището, кафенето или дори от плажа не е новост, а за компаниите в ИТ сферата е преобладаваща тенденция. Българската компания Dynamo Software обаче е решила да изпита устойчивостта на тази практика, създавайки „изнесен офис“ по бреговете на Коста Рика. Първоначалната двуседмична работна „експедиция“ включва четирима служители, които трябва да докажат, че HR проектът може да се превърне в дългосрочна практика на фирмата. Те ще заминат на 18 март и ще работят от плажната къща до 4 април, обявиха от Dynamo Software. Компанията бе създадена през 1998 г. под името Netage Solutions, а през 2015 г. бе преименувана на Dynamo Software по името на основния им продукт.

„Идеята се роди след посещение на Коста Рика от член от екипа ни. Беше повече от очарован от екзотичната дестинация, показваше ни снимки на най-красивите залези и пейзажи, а на една от тях беше с лаптопа си. Довършваше важна кампания за клиент, но това не му попречи да замине на почивка със семейството си. Живеем в изключително бързоразвиващ се свят и технологиите ни позволяват една свобода, за която не сме и мечтали преди години. Искаме да покажем, че работата в ИТ сектора не е клишираната представа за писане на код от 9 ч. до 19 ч. на едно бюро. Напротив, нашата работа ни позволява свобода и динамика, които малко професии могат да си позволят. И точно затова си казахме: ОК, явно може и така. Взимаме си лаптопите и отиваме на сърф.“, обяснява основателят на Dynamo Software Дилян Павлов.

Това не е първата иновативна идея за стимулиране на служителите на компанията. Още през 2006 г. създадената от Netage Solutions фирма ComMetric предоставяше на служителите си спортен автомобил Porshe Boxster S. Ползването на луксозната кола бе част от програмата на компанията за развитие на човешките ресурси. Служителите, завършили успешно даден проект, ще имат право да ползват автомобила на базата на специално разработена бонус схема,

Сегашната инициатива за работа от плажа е кръстена Pura Vida, “израз, станал нарицателен от едноименния филм на на Гилберто Соарес, който означава радостта от простите неща в живота и умението да им се наслаждаваме“, добавят от Dynamo Software. Централа на развойната компания е в Бостън, но има офиси в Лондон, София и отскоро в Сингапур. Тя е специализирана в областта на облачните CRM системи за управление на инвестиции и управлението на инвестиционни портфейли. Сред клиентите й са големи корпорации като J.P. Morgan и Goldman Sachs, брокерски къщи, агенции за недвижими имоти и други.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X