Кариера

Пламен Вутов става регионален директор в Софтуер Груп

Computer World

Пламен Вутов, който до март 2017 г. заемаше позицията мениджър за България на Софтуер Груп, е новият регионален директор за региона Азия-Тихи океан на компанията.

От офиса на Софтуер Груп във Филипините Пламен Вутов ще отговаря за всички оперативни дейности в региона, като внедряването на решения и поддръжката на съществуващи клиенти, както и за изпълнението на търговските цели и развитието на компанията. Той ще ръководи офисите на Софтуер Груп в Австралия, Индия и Филипините, където работят общо над 60 души.

„Изключително много се вълнувам от тази възможност. Регионът е атрактивен за нас, понеже има огромно разнообразие от клиенти и партньори, и виждаме невероятно поле за развитие в т. нар. сектор на финансово приобщаване (financial inclusion). Азиатският пазар е широко отворен за иновации и това ни дава конкурентно предимство заради иновативните решения, които Софтуер Груп предлага“, заяви Пламен Вутов.

Фокусът на Софтуер Груп в Азия-Тихи океан е развитие на присъствието и бизнеса на компанията в страни като Индия, Индонезия, Камбоджа, Малайзия, Мианмар, Папуа Нова Гвинея, Филипините, Шри Ланка и др.

„Пламен отлично познава компанията отвътре и пазарите, на които тя работи. Вярвам, че ще спомогне за допълнителното развитие на Софтуер Груп в региона. Според Световната банка икономическият растеж в Азия-Тихи океан ще бъде устойчив през следващите 3 години, но има силна необходимост от трансформиране на финансовия сектор с помощта на технологиите, за да бъде подобрено финансовото приобщаване. Ние сме там, за да работим именно в тази посока“, коментира Калин Радев, основател и главен изпълнителен директор на Софтуер Груп.

Пламен Вутов работи в Софтуер Груп от 2012 г. Започва като ръководител на отдел „Управление на проекти“, отговаряйки за изпълнението на проектите на компанията на глобално ниво.

След това става мениджър за България, като управлява оперативно екипите в страната и помага за реализирането на търговските цели на Софтуер Груп от всички звена, свързани с оперативната работа.

Пламен Вутов има над 20 г. опит в ИКТ индустрията. Участвал е в изграждането на третия мобилен оператор в България – Vivacom, където е работил като директор „Продукти и услуги“. Професионалният му опит включва и позиции като мениджър „Бизнес развитие“ в Siemens и главен маркетинг директор в Max Telecom.

Софтуер Груп е глобална технологична компания, създадена през 2009 г., с централа в София, България. Екипът на компанията се състои от над 300 души. Освен централата в София, Софтуер Груп има регионални офиси в още 8 страни – Австралия, Гана, Египет, Индия, Кения, Мексико, САЩ и Филипините.

От създаването си досега компанията е реализирала повече от 400 проекта в над 60 страни. Сред клиентите и партньорите ѝ са Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, Световната банка, MasterCard Foundation, International Finance Corporation (IFC), ACCION International, VisionFund International и др.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X