Кариера

Daskal.eu вече позволява публикуване и продаване на съдържание

Computer World

 Нови функционалности, позволяващи на преподаватели да публикуват собствени статии, учебници, видеоклипове или други учебни материали, добави образователната платформа Daskal.eu. Според създателите на сайта, който на 8 март навърши една година, по този начин ученици, студенти и всеки друг заинтересован могат да получат достъп до ценни материали и едва ако имат допълнителни въпроси – да се запишат и за частен урок.

Друга новост в платформата е опцията учителят да записва уроци чрез виртуалната бяла дъска с нейните инструменти. В урока ще може да присъства само той и ще може да представи дадено учебно съдържание.

“Днес начинът, по който достъпваме и усвояваме знаения, се променя с бързи темпове. Вече има десетки онлайн и мобилни платформи за обучение. Информацията е навсякъде около нас и често е на един клик разстояние. Учениците нямат проблем с достъпа до нея, но става все по-важно определянето на нейната достоверност, критичното й оценяване и анализ – обяснява Калоян Кирилов, основател на образователния проект. – Затова и ролята на учителите, специалистите и в най-общ смисъл хората, притежаващи специфично знание си остава от важно значение. Целта на екипа на Daskal.eu е именно да улесним комуникацията на публиката с тези хора, използвайки най-новите онлайн технологии и в по-широк смисъл – да им дадем възможност да споделят по-лесно своите знания, както и да получат заплащане за това.“

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X