Кариера

TELUS International Europe ще наеме още 100 служители в Пловдив

Computer World

Аутсорсинг компанията TELUS International Europe търси да наеме още 100 служители в Пловдив. Отворените позиции са основно с немски и френски език и компанията планира да ги запълни до 30 април. Това стана ясно на 8 март, след представяне на дългосрочни планове на TELUS за развитие в града. Сред клиентите на компанията, чиито операции се обслужват в Пловдив, са световни лидери в сферата на онлайн плащанията, туризма и високотехнологичния сектор.

„Плановете ни са да продължим да се развиваме в Пловдив, както и да продължим да привличаме нови клиенти към бизнеса си тук. В момента отворените позиции, които имаме са над 100, а хората, които ще ги заемат, ще имат възможност да работят за едни от най-големите марки в световен мащаб, включително две компании от списъка на Fortune 500“, сподели Ксавие Марсенак, президент на компанията.

TELUS International Europe е сред малкото представители на бизнеса в Пловдив, които успяват да привлекат дори чужденци, които да работят и живеят в града. В момента в офиса на компанията в Пловдив работят над 20 чужденци, които са от 8 националности, включително Франция, Испания, Холандия и Камерун.

„Много се радвам, че TELUS се развива така бързо в Пловдив. Те бяха една от първите компании стъпили в града и всички ние сме много горди от начина по който порасна офисът тук и социалната отговорност, която показва компанията. Ние като общинска администрация положихме много усилия да развием IT и BPO индустрията в града и в момента имаме над 6 000 заети. Добрите условия на работа привличат все повече млади таланти, а потенциалът на града ще осигури бързо развитие на този сектор следващите няколко години“, каза Стефан Стоянов, заместник-кмет на Пловдив по образование и бизнес развитие.

На събитието беше обявено, че от 13 март TELUS International стартира и безплатна езикова академия в града. Тя е насочена към кандидати, които искат да подобрят нивото си на владеене на немски език. Следващата такава академия ще е с френски език. Компанията покрива всички разходи за 4-седмично обучение по езика. Успешно преминалите през него могат да подпишат трудов договор и да започнат работа веднага.

„Това е възможност, която даваме на хората в Пловдив, които биха искали да се развиват в глобална компания, да го направят при нас. Екипът ни постоянно се разраства и имаме нужда от добре подготвени хора, които на един бъдещ етап да заемат и мениджърски позиции“, заяви Филип Угринов, вицепрезидент „Маркетинг, продажби и бизнес развитие”.

TELUS International Europe предоставя на служителите си в Пловдив над 40 допълнителни придобивки, както и много възможности за кариерно израстване. Само за изминалата 2016 година служителите, преминали през кариерно развитие в компанията, са 30 човека. Аутсорсинг доставчикът има глобално разработена програма за развитие на таланта на служителите, която позволява при успешно завършване на всички вътрешни обучения, човек да достигне мениджърска позиция за година и половина. Над 85% от хората, заемащи административни позиции в офиса на компанията в Пловдив са започнали кариерата си като специалисти обслужване на клиенти. 

TELUS International Europe е водещ доставчик на услуги в сферата на BPO и ITO. В компанията работят повече от 3500 служители на територията на 7 центъра в София, Пловдив (България), Букурещ и Крайова (Румъния), както и Манчестър и Канок (Великобритания). Компанията предоставя иновативно обслужване на клиенти по цял свят на повече от 35 езика.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X