Кариера

Предстои 16-ото издание на форума Национални дни на кариерата

Computer World

За 16-та поредна година ще се проведе най-големият кариерен форум в България „Национални дни на кариерата – добра кариера, добър живот”, организиран от JobTiger

Форумът отново ще предложи на студентите и младите специалисти възможност да поставят основите на своето сполучливо кариерно развитие, като им предостави шанса да срещнат стотици потенциални работодатели. Над 150 български и международни компании ще представят в София и още шест града (Варна, Русе, Велико Търново, Свищов, Бургас и Пловдив) в страната своите стажантски програми и свободни работни места.

Ежегодно събитието събира на едно място стотици български и международни компании и над 19 000 младежи от цялата страна. От 2002 г. насам над 38 000 млади хора са стартирали кариерата си именно от тук.

На 06 март се проведе пресконференция по повод предстоящия форум за студентски стаж и кариера „Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот“ 2017. Детайли за събитието, неговата организация и новостите в провеждането му споделиха Светлозар Петров, управител на JobTiger и Нели Ангелова, мениджър "Корпоративни връзки" в Нестле България – компанията генерален спонсор на форума за 14-та поредна година.

“Национални дни на кариерата“ са си изградили име на събитие, откъдето започва кариерата на много млади хора у нас. За ползите и традициите в организирането на форума разказаха г-н Светлозар Петров и г-жа Нели Ангелова. Те наблегнаха на факта, че JobTiger и Нестле България са дългосрочно ангажирани с инициативата, тъй като и двете компании полагат сериозни усилия в преодоляването на проблема с високата младежка безработица.

“Това е едно партньорство, издържало проверката на времето, защото и двете компании работим с цел да помогнем на младите хора в страната да намерят своето място на трудовия пазар и да започнат да градят своята кариера в България. Ние отчитаме променящата се среда и актуалните очаквания на младежите, поради което тази година надградихме начина, по който комуникираме с тях, като фокусирахме участието на изпълнителния мениджмънт в събитията, за да предоставим на младите хора възможността от първо лице да се запознаят с изискванията и предизвикателствата пред кандидатите за работа в големите компании като Нестле”, сподели Нели Ангелова.

Преди събитието ще се проведе за първи път обща среща с младите хора, организирана по повод откриването на 16-тото издание на форума. Тя е разделена на два модула. В първия изпълнителните директори Нестле и JobTiger, както и служители на интересни мениджърски позиции в сферата на човешки ресурси и дигитални комуникации, ще разкажат за своя кариерен път и ще дадат на младежите съвети за успешен кариерен старт. Вторият - практически модул - Работилница „Готовност за работа“ – ще даде възможност на младите хора да получат кариерни съвети, консултации за подготовка на успешно CV, позитивен дигитален отпечатък, каналите за търсене на работа или свободни стажантски позиции, LinkedIn профил и други, от специалисти човешки ресурси от двете компании. Събитието ще се проведе на 07 март от 10 часа в Интерпред. Всички младежи, които проявяват интерес и биха желали да научат как да разгърнат потенциала си, за да намерят най-подходящата за тях работа, са поканени. Освен в София, програмата на предварителните събития по градове продължава, както следва:

Варна:           15 март, 14:00ч. - Юнашки салон

Русе:             21 март, 14:30ч. - Русенски университет “Ангел Кънчев”

Свищов:        23 март, 15:00ч. - Стопанска академия “Д.А. Ценов”

Велико Търново: 28 март, Великотърновски университет “Св. св. Кирил и
Методий”

Пловдив:       30 март, 14:00ч. - Хотел “Лайпциг”

Бургас:          31 март, 14:30ч. - Бургаски свободен университет

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X