Кариера

Microsoft България с нов директор за региона – Калин Димчев

Владимир Владков

От 15 февруари тази година Калин Димчев поема поста изпълнителен директор на Microsoft за България, Македония и Косово, съобщиха от българското поделение на американската компания. Досегашният изпълнителен директор Петър Иванов, който бе начело на Microsoft България в продължение на 3 години и половина, ще продължи професионалното си развитие извън компанията.

Калин Димчев има над 15-годишен управленски опит в редица компании и индустрии. Преди да се присъедини към Microsoft Димчев е заемал поста Country Leader на IBM за България и Украйна. Калин Димчев е бил и заместник изпълнителен директор на Евроинс, като е отговарял за продажбите и финансите на дружеството.

Калин Димчев има бакалавърска степен по бизнес администрация от Dowling College в Ню Йорк, САЩ. Специализирал е в London Business School.

„В ерата на дигиталната трансформация компаниите преосмислят начина, по който взаимодействат с клиентите си, мотивират служителите си и оптимизират процесите си посредством облачните технологии. Мисията на Microsoft е да предостави възможности на всички хора и организации да постигнат повече. Заедно с целия екип на Microsoft ще работим за реализирането на тази мисия“, коментира Калин Димчев.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X