Кариера

Училище в Провадия получи 90 000 лв. в конкурса Дигитална класна стая

Computer World

Сумата от 90 966 лв. ще предостави Теленор на средно училище „Димитър Благоев“, гр. Провадия за изграждане на интерактивен център за 3D и дигитални технологии. Проектът е сред двата, спечелили финансиране в конкурса на телекомуникационния оператор „Дигитална класна стая“ за 2016 г. 

Предстои да бъде обявено и второто българско училище, което ще получи финансиране в рамките на тазгодишния конкурс „Дигитална класна стая“. Общият му награден фонд е до 200 000 лв., а всеки печеливш проект получава от Теленор финансиране в размер до 90% от общата си стойност и до 100 000 лв. Инициативата се провежда за втора поредна година като част от дългосрочната програма на Теленор за подпомагане на българското образование и младите хора в страната. 

Новината беше обявена на официална церемония, която се проведе днес в училището. Участие в нея взеха главният изпълнителен директор на Теленор Майкъл Фоли, директорът на СУ „Димитър Благоев“ Йордан Михалев и кметът на община Провадия Филчо Филев.

Вярваме, че изграждането на високотехнологична среда в българските училища е ключово за постигане на ефективен учебен процес, насърчаване на иновациите и креативността. Затова миналата година представихме конкурса „Дигитална класна стая“, който дава възможност на всички общински и държавни училища да се включат. Щастлив съм да отбележа, че тази година имаме двойно повече участници - 80 училища от 41 населени места, което доказва необходимостта от подобни инициативи. Ще продължим да провеждаме този конкурс ежегодно като важна част от нашата стратегия по корпоративна отговорност“, каза Фоли. 

Предоставената от Теленор сума ще бъде използвана за закупуване на 84-инчов тъч дисплей, маси с тъч скрийн, 3D проектор, 3D принтер, 3D камера и хибридни лаптопи. Мобилното оборудване ще бъде използвано в мултифункционално учебно пространство с два работни модула – дигитална и 3D зала, което бързо и лесно може да бъде преобразувано в общо пространство при масови мероприятия. Всички учители и ученици ще имат възможност свободно да използват новото технологично оборудване за визуализиране и улесняване на учебния процес. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X