Кариера

Теленор посреща още пет служители с увреждания по програмата Open Mind

Computer World

Пет нови служители по програмата за хора с увреждания Open Mind ще започнат работа в Теленор България. Това съобщи на 27 октомври главният изпълнителен директор на Теленор Майкъл Фоли.

На специално организираното събитие присъства главният директор „Човешки ресурси“ на компанията Брад Библоу, а официален гост бе заместник-министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. 

Инициативата Open Mind дава възможност на хора със затруднения да повишат квалификацията и конкурентоспособността си чрез работа в компанията. Участниците в тазгодишното издание ще се присъединят към дирекциите „Човешки ресурси“, „Потребителски и SOHO маркетинг“, „Администрация“ и „Грижа за клиента“. 

Те ще работят по конкретен проект за период от 2 години, а Теленор ще им осигури отворена и достъпна работна среда и съответното за заеманата позиция финансово възнаграждение. През този период, участниците ще могат да обогатят знанията и уменията си, да се учат от най-добрите професионалисти в телекома и да натрупат опит и увереност. След приключване на участието си, те ще получат възможност да останат на постоянна работа или подкрепа за професионална реализация извън компанията.

Миналата година компанията посрещна първите петима участници в програмата, които работят в дирекциите „Управление на процеси“, „Правни отношения“, „Финанси“, „Технологии“ и „Грижа за клиента“ и стана четвъртата държава в света, в която стартира програмата Open Mind.

„За нас в Теленор, програмата Open Mind е свързана с осигуряване на равни възможности, а не с имиджа ни или спестяване на средства. Не ползваме нито данъчни облекчения, нито други финансови облаги от инициативата. Провеждаме я, защото вярваме, че е необходима и ценна за всички – за компанията, участниците и обществото като цяло. Изключително щастлив съм, че други организации вече проявиха интерес към програмата и очаквам скоро още компании да последват примера ни“, заяви Фоли.

„През миналата година дадохме началото на Open Mind в България и обратната връзка, която получихме както вътре в компанията, така и извън нея, е много позитивна. Първите петима участници са част от екипа ни повече от година и ежедневно доказват, че притежават силни качества и умеят да допринасят за успеха на организацията. За мен е удоволствие днес да приветствам новите ни петима колеги по Open Mind и да им пожелая много успех и положителни емоции в Теленор“, каза Библоу.

„Тази програма е изключително важна и положителна, защото съчетава в себе си на първо място политиката за социалното включване на хората с увреждания, която трябва да минава именно през заетостта, на второ място - корпоративната социална отговорност и на трето - борбата с предразсъдъците, която е изключително необходима за българското общество. Според мен, тази борба е едно от първите условия, за да имаме общо социално и обществено благополучие. Поздравявам Теленор за тази инициатива. Надявам се, че и други работодатели ще приемат това предизвикателство, което им беше отправено“, каза Сачева. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X