Кариера

Двама младежи от България отиват на Telenor Youth Forum 2016

Computer World

Ани Колева и Боян Петров спечелиха тазгодишното издание на конкурса на Теленор България на тема „Дигитализация за мир“ и ще бъдат българските представители в международната инициатива Telenor Youth Forum 2016.

Надпреварата се проведе в два етапа, като първият изискваше кандидатите да представят идеите си за позитивни промени в социалната, икономическата или екологичната сфера. До втория етап бяха допуснати четирима финалисти, които бяха поканени да защитят кандидатурата си чрез видео интервю. Победителите бяха избрани от жури, което включваше представители на Теленор, Junior Achievement и природозащитната организация WWF.

Ани Колева и Боян Петров ще участват в международния форум, който ще се проведе от 8 до 11 декември в Осло, по време на връчването на Нобеловата награда за мир. Теленор ще поеме всички разноски по транспорта и престоя им там. В Осло, българските представители ще се срещнат с млади таланти от още 12 държави и ще им бъдат възложени проекти, по които да работят в екипи, през следващите месеци. През май 2017 г., всички те ще се срещнат отново в Банкок, Тайланд, където е заключителната част на форума, и ще представят проектите си в специална дигитална изложба.

Глобалната инициатива Telenor Youth Forum се провежда за четвърта поредна година като платформа за обмяна на мнения и идеи за това как дигиталните технологии насърчават позитивната промяна в обществото. Инициативата се осъществява като част от сътрудничеството на Теленор Груп с Центъра на Нобеловата награда за мир.

“Вярваме в младите, социално ангажирани хора, изпълнени с ентусиазъм и нови идеи. Оптимисти сме относно силата на технологиите и смятаме, че комуникацията без граници, насърчава мира. В Теленор се радваме да приветстваме млади умове, които ще си сътрудничат с нас, с нашите експерти и с партньорите ни от Центъра на Нобеловата награда за мир,“ каза Сигве Бреке, президент и главен изпълнителен директор на Теленор Груп.

Ани Колева е участвала в Общото събрание на ООН през 2014 г. и е първият младежки делегат, който е говорил пред Втори и Трети комитет на ООН. Взима активно участие в разговорите за признаване на Световен ден на младежките умения, както и в организирането на събития, свързани с интеграцията. Ани има специализация по предприемачество в „Бабсън Колидж“ – Бостън, САЩ.


Двама младежи от България отиват на Telenor Youth Forum 2016

© Computer World, Computerworld.bg

Боян Петров е преминал стажантската програма към представителството на Европейската комисия в България и е спомагал за реализирането на многобройни инициативи в страната. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски“ и има специализация от Руската президентска академия по национална икономика и публична администрация. Член е на Младежки екип Европа към Европейската комисия в България. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X