Кариера

Experian пусна игра-симулация за оценка на кредитния риск

Computer World

Experian организира първата за компанията игра-симулация за оценка на риска при предоставянето на кредити. Всеки, който иска да провери своите аналитични умения, може да се регистрира на Game.ScoreIt.bg до 1 ноември. Участникът, който оглави крайното класиране, ще спечели безжичен високоговорител Beats Pill 2.0.

ScoreIt e игра-симулация на Experian, която ще бъде активна от 1 до 20 ноември 2016 г.ScoreIt e игра-симулация, която ще бъде активна от 1 до 20 ноември 2016 г. Няма възрастови ограничения за участие, така че всеки, който иска да развие финансови и аналитични умения, може да се включи. Минавайки през всички етапи на играта, участниците ще се научат как да разчитат и анализират данни, както и да създадат и тестват стратегия за кредитиране. Участието в играта е безплатно.

Симулацията е базирана на стандартизирани score карти за оценка на кредитен риск и борави с анализирането на данни, които са адаптирани, за да отговарят на икономическата среда в България. Всеки играч започва с начален капитал от 30 000 единици и сам решава на кого, колко и при какви условия да отпусне кредит, за да постигне най-добро управление на капитала си. Играчите са стимулирани да изградят стратегия за кредитиране, която да приложат през 20 периода.

Стратегически Experian влага усилия и средства в обучението и специализацията на младите хора в България. Основната цел на компанията е да развива таланти в сферата на STEM (science, technology, engineering, mathematics). Освен стажантската програма, която се провежда през годината, Experian партнира със Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в разработването на нова магистърска програма по приложна иконометрия и икономическо моделиране на английски език. А през юли се организира за 4-та поредна година лятната практика на Experian.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X