Кариера

Министър Зорница Русинова ще отличи "ТОП ИКТ Работодател" на 2016 г.

Computer World

Зорница Русинова, министър на труда и социалната политика, ще връчи голямата награда на победителя в петото юбилейно издание на класацията “ТОП ИКТ Работодател” (Top ICT Employer). Класирането е част от едноименния проект на ICT Media и JobTiger. Отличените компании в конкурса ще бъдат наградени на церемония на 11 октомври 2016 г.

И през 2016 година проучването се проведе сред български и международни компании от телекомуникационния, ИТ и аутсорсинг секторите, опериращи на нашия пазар. Изследването се осъществява по методология на специализираната в HR одит компания Audit Advice Associates (ААА).

През 2016 г. в проучването “Топ ИКТ Работодател” се включиха 37 компании с общ списъчен състав 5421 служители, като до класациите достигнаха 31 компании с 3172 служители, което е рекорд сред всички издания на проекта досега.

Основните категории на финалната подредба са пет: „Малки компании до 50 служители“, „ИТ услуги“, „Телекомуникации“, „Аутсорсинг на ИТ услуги“, и  „Развой на софтуер“. Отделно от класациите по категории, тази вечер ще бъдат отличени трите компании с най-високи резултати в общото крайно класиране.

Инициативата се организира със съдействието на Министерството на труда и социалната политика, Българската асоциация по информационни технологии, Българската асоциация за управление на хора, и Американската търговска камара в България.

Проектът нямаше да може да се реализира без всички партньори, които го подкрепиха - CSC Bulgaria, EPAM Bulgaria, Sofia Airport Center, адвокатско дружество „Динова, Русев и съдружници“, Sodexo, INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites.

„ТОП ИКТ Работодател“ 2016 има за цел да открои предпочитаните работодатели в сферата на информационните и комуникационните технологии (ИКТ) в България и да очертае водещите тенденции в управлението и развитието на бранша. Проучването изследва факторите и степента на ангажираността и удовлетвореността на служителите в секторите информационни и комуникационни технологии и аутсорсинг.

Тази година, по повод петото юбилейно издание на проекта, сайтът на „ТОП ИКТ Работодател“ е изцяло обновен. Освен отличените работодатели през годините, в него могат да бъдат разгледани и всички специализирани дигитални издания в електронен вид.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X