Кариера

ИТ аутсорсинг компанията TSD Services e Топ ИКТ Работодател на 2016 г.

Computer World

За първа година организация от сектора на изнесените услуги оглавява класацията „ТОП ИКТ Работодател“. TSD Services е начело на подредбата, част от петото юбилейно издание на проекта на ICT Media и JobTiger. Компанията получи наградата си лично от министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова.

„Близо 90 000 души работят в ИКТ сектора в България. Несъмнено това е една от водещите индустрии в страната. Доходите на заетите в тази сфера са два-три пъти над средното равнище за страната и в лицето на Министерството на труда и социалната политика всеки работодател и работещ има партньор, който може да намери диалог, помощ и начин как да продължим да развиваме ИКТ сектора и наистина да подпомагаме хората, които работят”, заяви на церемонията министър Русинова. Тя добави още, че има възможности за финансиране, специфични за ИТ сектора, които предстоят, и агитира фирмите да бъдат активни.

През 2016 година проектът се провежда под слогана „5 години успешни заедно“. Методологията и проучването са дело на специализираната в одит в областта на човешките ресурси компания Audit Advice Associates (AAA). Отличените компании бяха наградени на церемония на 11 октомври 2016 г. в хотел Best Western Premier Sofia Airport в столицата.

Първите три позиции в крайното общо класиране на проекта „ТОП ИКТ Работодател“ сред всички участници и категории заемат TSD Services (начело и на категорията „Аутсорсинг на ИТ услуги“), TINQIN (първа и в категория „ИТ услуги“) и Comptel Communications. Лидерът в подредбата TSD Services и носителят на „сребърен медал“ TINQIN за първи път се открояват в общата класация, д финиширалата на третото място Comptel Communications беше на трета позиция в подредбата и през 2015 г.

През 2016 г. в проучването “Топ ИКТ Работодател” се включиха 37 компании с общ списъчен състав 5421 служители, като до класациите достигнаха 31 компании с 3172 служители, което е рекорд сред всички издания на проекта досега.

Основните категории на финалната подредба са пет: „Малки компании до 50 служители“, „ИТ услуги“, „Телекомуникации“, „Аутсорсинг на ИТ услуги“, и  „Развой на софтуер“.

Победителите по категории в петото издание на проекта „ТОП ИКТ Работодател“ са:

- в категория „Аутсорсинг на ИТ услуги“ - TSD Services

- в категория „ИТ услуги“ - TINQIN

- в категория „Развой на софтуер“ - MentorMate Bulgaria

- в категория „Малки компании до 50 служители“ - Sirma Business Consulting

- в категория „Телекомуникации“ - Ericsson Telecommunications Bulgaria

Инициативата “Топ ИКТ Работодател” се организира със съдействието на Министерството на труда и социалната политика, Българската асоциация по информационни технологии, Българската асоциация за управление на хора,  и Американската търговска камара в България.

Проектът нямаше да може да се реализира без всички партньори, които го подкрепиха - CSC Bulgaria, EPAM Bulgaria, Sofia Airport Center, адвокатско дружество „Динова, Русев и Партньори“, Sodexo, INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites.

Победителите по категории

Категорията „Аутсорсинг на ИТ услуги“ оглави TSD Services – средна по размер българска компания за ИТ услуги, основана през 2007 г. от главния изпълнителен директор Герман Гачевски. Организацията текущо оперира от два офиса в България – Троян и София. Компанията доставя разходо-ефективни, висококачествени индивидуализирани услуги по софтуерна разработка и по ИТ аутсорсинг на клиентите си в световен мащаб. През изминалите 8 години TSD Services е завършил многобройни проекти използвайки различни платформи за софтуерен развой.

Първа в сектор „ИТ услуги“ се класира компанията, специализирана в предоставяне на застрахователни софтуерни решения TINQIN („ТИНКИН“). Базирана в София с представителен офис в Париж, TINQIN е компания за ниършор софтуерни разработки. Фокусирана върху застрахователния сектор, компанията предоставя експертни решения и услуги на различни големи и стратегически играчи на европейския застрахователен пазар. Предлага пълният цикъл от услуги по разработка от бизнес анализи, софтуерен дизайн, и прототипиране, до  развой, осигуряване и тестване на качеството, следпроектно осигуряване и поддръжка.

Първенец в раздел „Развой на софтуер“ е MentorMate Bulgaria („Ментормейт България“), която за първа година е начело на сектора. MentorMаte е американска компания за разработка на специализиран софтуер, основана през 2001 г. в Минеаполис, Минесота, където е и основният й офис. Дружеството има офиси и в София, Велико Търново, Пловдив, Варна и Русе. През 2013 г. тя беше обявена за четвъртата най-бързо развиваща се компания в Минесота. Клиенти на MentorMate са едни от най-голeмите и иновативни компании в САЩ (няколко от Fortune 500). Компанията се разраства с всяка изминала година и в момента в българските офиси работят над 330 софтуерни специалисти.

Победител в категория „Малки компании до 50 служители“ е Sirma Business Consulting („Сирма Бизнес Консултинг“). Тя оглави както класациите в категория “Системна интеграция” за две години - през 2012 г. и през 2014 г., така и грабна наградата за най-добър работодател в цялото класиране на ИКТ и аутсорсинг компаниите за посочените две години. „Сирма Бизнес Консултинг“ се отделя от „Сирма Груп Холдинг“ през 2007 г., с цел да отговори на нуждите на банковия сектор от специализирани ИТ решения и продукти. Услугите на компанията покриват проекти като внедряване на основни банкови системи, системи за банкиране на дребно, системи за управление на риска, внедряване различен вид сателитни банкови продукти и консултантски услуги.

Лидер в категория „Телекомуникации“ за пета поредна година е Ericsson Telecommunications Bulgaria. Ericsson е водещ доставчик на комуникационни технологии и услуги. Портфолиото на компанията включва услуги, софтуер и инфраструктура в сферата на информационните и телекомуникационни технологии за телеком оператори и други индустриални сектори, особено в сферата на мобилността, широколентовия интернет и облачните технологии. Над 1 милиард абонати по света разчитат всеки ден на мрежи, управлявани от Ericsson.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X