Кариера

Отборите на СМГ - с куп отличия от математическо състезание в Тайланд

Computer World

С отличия и медали и в отборните, и в индивидуалните класирания се завърнаха и двата отбора на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ (СМГ) - възрастовата група за ученици до 13,5 години и за ученици до 16,5 години от престижното Международно математическо състезание International Mathematics Competition 2016 (IMC 2016), което се проведе от 14-ти до 20-ти август 2016 г. в Чианг Май, Тайланд. Новината беше обявена на уебсайта на СМГ.

Участниците в IMC 2016 са разпределени в две възрастови групи – Key Stage II (Upper Primary Education) за ученици до 13,5 години и Key Stage III (Lower Secondary Education) за ученици до 16,5 години.

Тази година в Key Stage II взеха участие 70 отбора от 33 страни, сред които България, Китай, Тайланд, Хонконг, Виетнам, Индия, Австралия, Канада, Мексико, ЮАР и други.

Състезанието се провежда в два кръга – индивидуален и отборен. В индивидуалния кръг се решават 15 задачи за 90 минути, а в отборния – 10 задачи за 60 минути.

Отборът на СМГ, във възрастовата група за ученици до 13,5 години, с първи ръководител Ваня Данова и втори ръководител Детелина Найденова, завоюва най-голямата награда в състезанието „Шампион в генералното класиране“ измежду всички 70 отбора и спечели купата „Champion of Overall Award“. Класирането за тази най-голяма награда се базира на индивидуалните резултати на всеки от четиримата участници и този от отборния кръг.

В индивидуалния кръг българските талантливи ученици се откроиха с три златни и един бронзов медал. Златни медалисти са Къонг Виет До, Мартин Стефанов и Иван Георгиев, а бронзов - Калоян Фачиков. В отборния кръг българските участници постигнаха 360 точки от максималните 400. Преподавател на учениците е Ваня Данова.

Отборът на СМГ във възрастовата група за ученици до 16,5 години също се представи отлично както на индивидуалното, така и на отборното състезание. Участниците ни се състезаваха със 74 отбора. И тук състезанието се провежда в два кръга – индивидуален и отборен. Първи ръководител на отбора беше Илиана Цветкова, а втори ръководител - Петя Тодорова.

В тази възрастова категория от индивидуалното състезание българските участници си завоюваха два златни и два сребърни медала. Носители на златото са Иван-Александър Мавров и Борис Барбов, а сребърни медалисти са Борислав Антон и Ирина Софрoнова. В отборната част учениците спечелиха купите „Champion of Team Award“ и „Champion of Group Award“. Преподаватели на учениците са Петя Тодорова, Румяна Караджова и Александър Александров.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X