Кариера

Според LinkedIn Schneider Electric е сред най-желаните работодатели

Владимир Владков

Schneider Electric е включена в международната класация LinkedIn Top Attractors, която оценява 40-те водещи компании, привличащи най-голям интерес от страна на потребителите в бизнес ориентираната социална мрежа LinkedIn, съобщиха от българското поделение на френския производител.

На първо място в класацията е Apple, следвана от Salesforce, Facebook, Google, Amazon, Microsoft. Челната десетка се допълва от Uber, Unilever, Coca-Cola и Johnson&Johnson. В класацията присъстват и други ИТ фирми като Oracle (11 място), Adobe (15), IBM (20), Cisco (22), Dell (26), Huawei (28), Tesla (31), Twitter (32), Expedia (33) и Accenture (34).

Класацията се прави за първи път и базирана изцяло на анализ на действията на потребителите в LinkedIn. Класирането е направено на база кандидатстването за позиции, обявени от компаниите, активно участие по зададени от тях теми и задържането на нови служители. Екипите на професионалната социална мрежа са прегледали милиарди активности на своите над 433 милиона потребители. Schneider Electric се нарежда на 30-то място сред 40-те най-атрактивни международни компании и е втората предпочитана френска компания в глобалната класация, като заема второ място в своята индустрия във Франция.

„Изграждането на култура се трансформира в желание за знание: Schneider Electric има своя школа, в която инженерите на компанията се обучават да работят с новите системи, създадени нея. Schneider Electric предпочита да повишава своите служители вместо да търси нови попълнения отвън“, коментират от LinkedIn

“Класирането като предпочитана от потребителите на LinkedIn компания е изключително важно за нас като работодател. Страхотно е, да виждаме как нововъведенията, които стартирахме миналата година по отношение оценката и стимулирането на нашите служители, дават положителен отзвук сред екипа на Schneider Electric по целия свят“, заяви Оливие Блум, главен директор „Човешки ресурси“ и изпълнителен вицепрезидент на Schneider Electric. Компанията се стреми да подобри средата за своите служители в 3 основни насоки:

  • Създаване на лидери, които взимат бързо решения и са добър пример за създаване на силни екипи, сътрудничество и успешен бизнес;

  • Привличане на хора, които се мотивират от общи културни ценности и цели;

  • Създаване на среда за екипна работа, балансираща между свободата и бързината да се премине от иновации до изпълнение на реални проекти.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X