Кариера

Experian ще наема още служители у нас

Владимир Владков

Experian, която в момента разполага в България с над 450 специалисти, планира да продължи разширяването на екипа си у нас и да продължи да расте динамично и през настоящата година, съобщиха от софтуерната компания.

„От 2006 г. досега българският офис на Experian удвоява броя на служителите си на всеки две години, каза Мая Миланова, оперативен мениджър на Еxperian за България. - През 2014 г. поехме ангажимент към българската държава да разкрием нови 150 работни места до края на 2015 г. – изпълнихме го предсрочно. Плановете ни за развитие включват следваща вълна на активно разрастване с подобни размери и интензитет.“ От началото на 2016 г. досега фирмата е наела над 50 нови служители и към момента има отворени повече от 70 свободни позиции в над 15 професионални направления.

Българският офис на Experian е една от основните локации за разработка на софтуер, като в него работят близо 200 софтуерни инженери и инженери по качеството. Освен това над 25% от аналитичния капацитет на Experian в глобален мащаб оперира от София, добави Миланова.

Сформираното преди 3 години специализирано звено за внедряване и поддръжка вече представлява близо една трета от екипа на Experian в България. От миналата година в София действа и звено с финансови експерти.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X