Кариера

Ericsson назначи нов директор за региона

Владимир Владков

От 1 април бизнесът на Ericsson в 10 страни от Югоизточна Европа ще се ръководи от нов директор. Мари Лардж поема операциите на шведската компания за над 50 клиента в България, Кипър, Гърция, Черна гора, Сърбия, Молдова, Македония, Малта, Албания и Румъния, като в основният й офис ще е в Букурещ. Тя става директор на дивизия Югоизточна Европа в рамките на Средиземноморския бизнес регион, наследявайки Маурицио де Доминицис, който се пенсионира наскоро.

С почти 4000 служители в района, Ericsson от десетилетия подкрепя растежа и развитието на талантите и иновациите в страните от Югоизточна Европа. Работата на Ericsson в тази част на континента обхваща и един от четирите глобални обслужващи центрове на Ericsson, намиращ се в Румъния. Този център предлага цялостни услуги и изграждане на мрежи, подпомага клиентите на Ericsson с професионални услуги в областта на консултациите, ИТ, системна интеграция, изграждане и пускане на мрежи и обслужване на клиенти.

Мари Лардж има натрупан повече от 25 години опит, от които 17 г. в Ericsson, работейки в Ирландия, Швеция и Кения. Над 10 години тя се е занимавала с управление на продажбите и работа с клиенти.

“Много съм развълнувана от възможността да ръководя бизнеса на Ericsson на един толкова динамичен пазар с изградени дългогодишни и стабилни взаимоотношения с клиентите. Всички наши клиенти в момента се опитват да се сдобият с все по-голям дял от непрекъснато нарастващия трафик на данни, като същевременно трансформират дигитално бизнеса си“, заяви Лардж по повод назначението си.

Лардж ще бъде член на регионалния лидерски екип, който директно докладва на директора на Средиземноморския бизнес регион Нунцио Миртильо. Тя е първата жена директор на дивизия в този бизнес регион. Преди да поеме поста, Лардж е била акаунт мениджър за оператора Safaricom в Субсахарна Африка. Тя е посветена и на корпоративната социална отговорност, като взема активно участие в проекти като Connect to Learn, съдействащ за образованието на момичета от маргинализирани групи в Кения.

Мари Лардж има бакалавърска степен по бизнес науки от Университета в Лимерик, Ирландия, и е квалифициран управленски счетоводител (CIMA) от Dublin Business School.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X