Кариера

Виртуален хакатон за .NET програмисти организира Контракс

Computer World

До края на февруари .NET програмисти от цяла България могат да се регистрират за състезанието Hack Tech Challenge 2016. Инициативата се организира от „Контракс“ АД и е фокусирана върху три обществено значими теми: електронно образование, електронно здравеопазване и интелигентно управление на градовете.

Хакатонът ще се проведе във виртуална среда на адрес: http://hacktech.kontrax.bg. Участниците мога да се включат самостоятелно или в отбори до 4 човека, като всеки може да работи и в повече от една тема. Платформата за изпращане на разработените приложения ще бъде открита на 1 март.

Идеите ще бъдат оценявани от експертно жури, което ще следи за покриването на следните критерии: иновативност и приложимост за България, бизнес ориентираност и насоченост към клиентите, да решава (реален/осъзнат) проблем на потребителите, степен на завършеност на разработения прототип, потенциал за доразвиване, разширяване и надграждане, както и въздействие (социален ефект). Ще бъдат приемани разработки – прототипи от типа работещ като (works-like) и/или изглеждащ като (lookslike) финалната идея на участниците.

За победителите организаторите са подготвили парични и материални награди. Най-добрите идеи и разработки ще получат и възможност от Контракс за финансиране, менторство и подкрепа за стартиране на реален бизнес.  Официалното връчване на наградите ще бъде на 13 май 2016 г.

Събитието се провежда за първи път, но идеята е да се наложи като инициатива и сцена за изява на нови и бъдещи таланти и иноватори сред подрастващото и младо поколение, които да бъдат мотивирани да развиват своите знания и умения в информационните и комуникационни технологии, както и да намират по-добри възможности за реализация на пазара на труда в България, подчертават от Контракс.





© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X