Кариера

БАУХ връчи HR наградите си за 2015 г.

Computer World

Проект, изпълнени с участието на „ТехноЛогика“ и инициатива на две дами, които доскоро заемаха ръководни позиции в XS Software, са сред отличените в груповите категории на наградите на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ), с които организацията даде признание на най-успешните професионалисти и проекти в сферата на човешките ресурси през изминалата 2015 г.

Победителите бяха обявени на специална вечерна церемония на 20 януари в София.

Осмото издание на конкурса за Годишните HR награди на БАУХ включва седем категории. Жури от девет експерти с богат опит оцени кандидатурите и определи победителите.

Проектът “Гордея се с труда на моите родители” беше отличен като „Най-добър проект за интегриране на образованието в бизнеса за 2015 г.“. Зад него стои консорциум от компании—Асарел Медет, Аурубис България, ДЗИ, КонтурГлобал Марица Изток 3, Овергаз Инк, Солвей Соди, ТехноЛогика, ЧЕЗ България с координатор Българска мрежа на Глобалния договор на ООН. Computerworld България беше медиен партньор на инициативата.

Начинанието се изпълнява от 23 компании в 16 бранша, в осем града в страната. В неговите рамки до момента пред 875 деца в реална среда—на работните места на техните родители, са представени 106 професии. Проектът се реализира от 2013 г. и всяка година се надгражда не само като участници, но и като инициативи, включени в него.

Проектът има дългосрочен ефект. Той възпитава у децата разбирането, че трудът е потребност и ценност, доразвива емоционалната връзка между дете и родител. В допълнение проектът създава добра атмосфера на работното място. Ангажирането на повече служители в него развива техните организационни, презентационни и комуникационни умения, повишават се тяхната мотивация, лоялност и удовлетвореност.

В категория „HR консултантски проект/инструмент на годината“ победители са Светлана Вълева и Надежда Данабашева, HR консултанти, за проекта им за GfK България.

Проектът - победител за 2015 г., е пример за творчески, иновативен подход към един иначе съвсем стандартен инструмент при подбора на нови служители – интервюто за работа. Участници са 32-ма мениджъри от всички отдели на GfK България, на които предстои да подберат и наемат на работа 200 нови служители.

Повечето елементи от проведеното от Светлана Вълева и Надежда Данабашева обучение за развитие на умения за водене на интервю са интерактивни и се осъществяват пред видеокамера. В разработения HR инструмент преобладава учене чрез преживяване - ролеви игри, казуси и работа в група, възприемане на информация чрез действие, звук и картина.

Награденият проект дава много силен старт на новосъздадената консултантска категория в конкурса на БАУХ, изтъкват от асоциацията.

В категорията „Най-добър HR проект на голяма компания“ победител е Райфайзенбанк България за проекта им за цялостна трансформация на управлението на човешките ресурси в организацията, а в категория „Най-добър HR проект на малко/средно предприятие“ награда не беше присъдена.

В индивидуалните категории отличието за „HR изгряваща звезда на годината“ грабна Милен Великов, специалист „Човешки ресурси“ в „Актавис“, който през изминалата година Милен Великов стана първият HR специалист, сертифициран по стандартите на Българската асоциация за управление на хора.

За „Най-ангажиран към управлението на хора организационен лидер на годината“ беше отличена Александра Мирчева, член на Съвета на директорите и председател на Съвет „Корпоративни политики“ във „ВМ Финанс Груп“. Тя има решаващ личен принос в раждането и реализацията на огромен по мащаб и сложност проект за цялостна промяна и въвеждане на нови практики в много области от управлението на хората и екипите във “ВМ Финанс Груп”.

В категория „HR директор/мениджър на годината“ награда не беше присъдена.

По време на събитието бяха връчени и сертификатите на първите HR професионалисти, преминали успешно през обновената сертификационна система на Българска асоциация за управление на хора.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X