Кариера

Luxoft продължава да подпомага децата с епилепсия

Computer World

Luxoft, водещ доставчик на услуги в областта на разработката на софтуер и иновативни ИТ решения за клиенти в цял свят, заедно с Асоциацията на родители на деца с епилепсия (АРДЕ), организираха за пореден път коледна изложба с творби на деца и младежи с епилепсия. В експозицията бяха изложени картини, икони, рисувана коприна и стъкло, коледни картички и други произведения, създадени в ателието по арт-терапия за децата и младежите от АРДЕ.

Благотворителното събитие се състоя на 18 декември 2015 г. в офиса на Luxoft в гр. София. В навечерието на коледните празници, служителите на Luxoft имаха възможност да изберат различни творби от изложбата, както и да дарят средства за дейността на асоциацията. Освен личните дарения на служителите, Luxoft закупи две картини за награда на избрания за най-добър служител в проектно звено на компанията. Събраните за втори път тази година средства ще бъдат предоставени за продължаващия вътрешен основен ремонт на първия дневен център за деца с епилепсия в гр. София.

„За нас подкрепата на Luxoft е глътка въздух в трудното ни ежедневие, в преодоляването на препятствията, заедно с децата с епилепсия и техните семейства. Подкрепата на Luxoft ни дава надежда, че все пак има хора, които ни забелязват, протягат ни ръка и правят нашата кауза значима”, каза по време на изложбата Веска Събева, председател на АРДЕ. Тя добави, че проблемите на децата с епилепсия все още остават встрани от дневния ред на обществото. Ето защо всяка помощ от страна на бизнеса в България е добре дошла за нуждите на организацията и за социализирането на децата.

Илияна Геошева, маркетинг мениджър на Luxoft България, отбеляза, че децата с епилепсия – както и всички други деца със специфични заболявания или в неравностойно положение – наистина имат нужда да бъдат подкрепяни финансово. По-важното, обаче, което получават те днес, са моралната подкрепа и внимание, които са безценни, защото им дават вярата и силите да продължават да се развиват, каза тя.

От Luxoft България посочват, че с благотворителната изложба компанията следва своята трайна политика за подпомагане на различни социални и образователни каузи и инициативи за по-добра социална интеграция и мотивация за личностно развитие на младите хора в България.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X