Кариера

Теленор дарява 6000 лева за младежи в нужда

Computer World

6000 лева отпусна Теленор за образованието на младежи в неравностойно положение по проекта „Готови за успех“ на Фондация „Помощ за благотворителността в България“ (ФПББ).

Сумата ще покрие годишните образователни разходи на трима студенти без родители, отгледани от роднини или в социални институции, които имат отлични академични резултати и са одобрени за участие в програмата. Стипендиите бяха връчени на официална церемония от Ива Караиванова, ръководител на секция „Корпоративна отговорност“ в Теленор.

„Партньорството ни с фондация „Помощ за благотворителността в България“ датира от 2006 г., като през 2013 г. предоставихме възможност на служителите си да подкрепят разнообразни каузи чрез програмата за дарителство по ведомост. За нас е показателно, че най-голяма част от участващите колеги - около 30% - избраха да подкрепят инициативата „Готови за успех“, каза Караиванова. - До момента служителите на Теленор са дарили близо 6300 лева. - За да покажем своята съпричастност към колегите и добрата кауза, решихме да направим допълнително дарение, с което да осигурим стипендии за още трима млади таланти. Защото в Теленор вярваме, че промяната започва от самите нас“, добави тя.

Инициативата „Готови за успех“ се осъществява от ФПББ в партньорство с Фондация Сирак от 2006 г. Програмата подкрепя образованието на деца и младежи без родители, които са принудени са да работят, за да покрият основните си потребности, и рядко продължават образованието си. В проекта участват ученици последна година в гимназия или студенти държавна поръчка в български университети, на възраст до 26 г., които имат отлични академични резултати и амбиция да успеят със собствени усилия. До момента чрез инициативата са осигурени 1000 стипендии на обща стойност над 1 500 000 лв.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X