Кариера

Accedia e най-добър ИКТ работодател на 2015 г.

Computer World

Технологичната компания за ИТ услуги Accedia спечели първото място в конкурса “ТОП ИКТ Работодател” на 2015 г. Фирмата е специализирана в предлагането на консултантски услуги, аутсорсинг на разработка на софтуер и създаване на цялостни софтуерни решения, както за малкия и среден бизнес, така и за големи мултинационални корпорации. През 2015 г. Accedia оглави и секторната класация в категория „Развой на софтуер”. Миналата Accedia беше победител в раздел „Малки компании до 50 служители“ в класацията.

"Радвам се, че на нас дадохте наградите, но съм сигурен, че и всички останали компании полагате доста усилия в сферата на човешките ресурси - и не само. За нас най-голямото значение на тази награда е, че тя е оценка най-вече на хората, които работят в Accedia, че са щастливи от това, което правим заедно. Ще продължаваме да се развиваме в това отношение", заяви Николай Тодоров, управляващ партньор в Accedia.

„Щастлива съм, че втора поредна година сме сред печелившите, както и че се разрастваме със същите темпове и че хората, които работят за нас, са удовлетворени от това, че са част от компанията“, добави Нина Гонева, HR мениджър в Accedia.

Победителите в конкурса „ТОП ИКТ Работодател” 2015 бяха обявени от организаторите на инициативата – ICT Media и JobTiger и наградени на церемония на 13 октомври 2015 г. в Sofia Airport Center.

Двамата организатори обединиха усилията и потенциала си за четвърта поредна година, за да подготвят проучване и класация на водещите работодатели от технологичния и аутсорсинг сектор в България.

Методологията и проучването са дело на специализираната в одит в областта на човешките ресурси компания – Audit Advice Associates (AAA).

На снимката отляво-надясно: Васил Генов, основател и президент на OrangeDot, Валентина Кожухарова, HR генералист в SiteGround, Джонатан Гладуиш, главен изпълнителен директор на 60K, Весела Малинова, управител и регионален HR директор на Comptel Communications, Николай Тодоров, управляващ партньор в Accedia, Нина Гонева, HR мениджър в Accedia, и Георги Ножаров, HR мениджър на Ericsson България. Снимка: ICT MEDIA

Втора позиция в крайната класация зае SiteGround – дружество, предоставящо уеб хостинг услуги, базирано в България и успешно конкуриращо се на американския пазар с едни от най-известните фирми в своята сфера на дейност. SiteGround е начело и на класирането в категория „ИТ услуги”.

„SiteGround е прекрасно място за работа. Опитваме се да осигурим среда, в който всеки служител да се развива и да се чувства добре“, каза Валентина Кожухарова, HR генералист в SiteGround.

„Ще споделя тази радост с управата на компанията и с всичките ни 280те служителя в 6 офиса в България, както и с колегите ни в Испания“, допълни тя.

Трета в общото класиране е софтуерната компания Comptel Communications, която предоставя технологични услуги и решения за телекомуникационната индустрия.

„Всяка награда е ценна и това е голямо признание за компанията. Ще зарадвам екипа в офиса“, обясни Весела Малинова, управител и регионален HR директор на Comptel Communications.

В сектора „Аутсорсинг на ИТ услуги” победител е 60K, компания за изнесени услуги, в която работят над 1000 служители, обслужващи комании в секторите електронна търговия, телекомуникации, ИТ и софтуер, развлечения, пътуване и свободно време, финанси и застраховане и т.н. 60K оглави секторната класация и през 2013 г.

„2015 г. беше чудесна за нас. Броят на служителите ни надхвърли 1000, бяхме номинирани за 15 награди, включително тази, която получаваме днес, и спечелихме 10 от тях. Призът, който ми беше връчен днес, е 11-тият, и той е този, с който най-много се гордея. Причината за това е, че вместо да бъдем оценявани от индустрията, сме оценени от служителите си. Винаги сме искали 60K да бъде мястото, на което работят щастливите хора, и мисля, че днес това се доказа“, посочи Джонатан Гладуиш, главен изпълнителен директор на 60K.

В раздел „Телекомуникации” първи е Ericsson Telecommunications Bulgaria. Фирмата е водещ доставчик на комуникационни технологии и услуги. Портфолиото на компанията включва услуги, софтуер и инфраструктура в сферата на информационните и телекомуникационни технологии за телеком оператори и други индустриални сектори, особено в сферата на мобилността, широколентовия интернет и облачните технологии. Ericsson е победител в тази категория за четвърта поредна година.

„За нас тази награда е много важна, защото нашите офиси в други държави трудно могат да си представят, че я печелят. Радвам се, че в България начинът, по който искаме да се позиционираме, е не само да бъдем възприемани като телеком компания, а да отидем на друго ниво и да бъдем доставчик на ИТ услуги за телеком индустрията. Това е визията на Ericsson в цял свят и смятам, че ние успешно я прилагаме в България“, заяви Георги Ножаров, HR мениджър на Ericsson Telecommunications Bulgaria.

В най-новата категория в конкурса - „Малки компании”, на първо място се класира OrangeDot. Компанията предоставя авангардни софтуерни разработки и консултации и играе ролята на мозъчен тръст в областта на уеб технологиите.

„Наградата, която получаваме, е за малки компании, но за нас като такава, тя има най-голяма тежест. Аз съм тук за втори път, присъствах и на първото представяне на победителите и на резултатите от изследването и осъзнавам колко е важно за всяка компания за получи точно това отличие. Благодаря на нашите служители и на всички вас като част от бранша“, коментира Васил Генов, основател и президент на OrangeDot.

Проектът "ТОП ИКТ Работодател" се осъществи със съдействието на Министерството на труда и социалната политика, Американската търговска камара в България, Българската асоциация по информационни технологии и Българска асоциация за управление на хора. Генерални партньори на инициативата са Tishman International Companies - компанията, която развива и управлява бизнес комплекса Sofia Airport Center (SAC) и CSC (Computer Sciences Corpоration) Bulgaria. Партньори на проекта са Experian, Taulia, MetLife, SoftServe, Dinova Rusev & Partners и Audit Advice Associates.

До финала по проекта “ТОП ИКТ Работодател” достигнаха 22 от общо 31 компании, които се включиха в инициативата. 2530 служители попълниха въпросници за ангажираност, което е рекорд сред всички издания на проекта досега.

Като цяло, общата ангажираност на служителите остава изключително висока и за 2015 година. Показателно е, че 88% от участвалите в изследването се чувстват удовлетворени от компанията.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X