Кариера

SAP ще дава стипендии и кани студенти на стаж

Computer World

Стипендиантска програма в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) стартира софтуерната компания SAP. Тя носи името “Study iT First” и е насочена към първокурсници в ИТ специалности на всички български университети. Според инициаторите й целта е да подпомогне професионалната реализация на студентите на ранен етап от тяхното обучение.

Студентите, които участват в програмата, ще получават стипендия в размер на 400 лв. месечно в рамките на две академични години. „Целим да подкрепим младежите, които са се насочили към ИТ, като им помогнем да се съсредоточат върху образованието си – разказва Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България. – Освен това, всеки стипендиант по нашата програма ще има личен ментор от нашата компания, специалист в сферата на софтуерната разработка, който ще му помага да придобие ключови ИТ знания, ИТ умения и ще споделя успешни работни практики.“

Студентите, които бъдат одобрени за участие в “Study iT First”, ще имат възможност за стаж в софтуерната компания през лятната ваканция след първи курс. В рамките му те ще могат да видят как наистина се разработва софтуер и къде има приложение наученото в университета. Стажът има за цел да спомогне развиването и на други умения, които ще са необходими на студентите в бъдещата им професионална реализация, като работа по проекти, работа в екип и други, коментират от SAP.

„Нашата фондация ще извърши първоначалния етап на подбор на кандидатите да се включат в стипендиантската програма. Крайният срок за кандидатстване е 15 октомври, като след това специалисти от SAP ще проведат последващи събеседвания с избрани кандидати. До края на месец октомври ще бъдат обявени и стипендиантите от първата година на Study iT First.“, разяснява процеса Илияна Николова, изпълнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Повече информация за стипендиантската програма SAP “Study iT First” и процесът за кандидатстване са достъпни на интернет страницата за програмата.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X