Кариера

Изненада: Шеф във Vivacom поема ръководството на Мтел

Владимир Владков

Летните изненади в българския телеком сектор продължават. След новината от вчера за поглъщането на blizoo от Мтел, днес от Мтел обявиха още една изненада. От 1 октомври т.г. компанията ще има нов главен изпълнителен директор - Александър Димитров. Димитров работи в телекомуникационната индустрия от 15 г., а в момента е главен търговски директор на Виваком. Той ще поеме поста от Танасис Кацирубас, който е решил да напусне Мтел след 5 години и половина в Telekom Austria Group, съобщават накратко от Мтел.

 

Александър Димитров е заемал редица ръководни позиции, включително главен изпълнителен директор на Германос Телеком България, а след това преминава в екипа на Vivacom през ноември 2008 г. Той е завършил ТУ - София с магистърска степен по електрически машини и съоръжения. Притежава и магистърска степен по маркетинг и мениджмънт от Университета за национално и световно стопанство в София.

„Мтел е най-добрият телеком бранд в България. Гордея се, че имах възможността да ръководя компанията през последните 2 трудни години и да затвърдя лидерската й позиция на телеком пазара в страната. Мисля, че с последните инициативи, които предприехме в България, бъдещето на Мтел изглежда много светло. Желая всичко най-добро на страхотните хора, които работят в компанията, и на моя наследник Александър“, заявява официално Танасис Кацирубас. Самият той 6 г. бе начело на другия мобилен оператор у нас Глобул (от 2002 до 2008 г.). След това в периода 2010-2013 г. бе главен изпълнителен директор на Vip mobile в Сърбия (също част от TAG). Преди Глобул Кацирубас е работил в най-голямата верига от магазини за мобилни телефони в Югоизточна Европа GERMANOS AEBE и в STET HELLAS, гръцки мобилен оператор, собственост на Telekom Italia и американската Verizon Communications.

„Събитията от последната седмица – подписването на първото споразумение за национален роуминг в страната и придобиването на blizoo, показват амбициите ни да затвърдим лидерската позиция на Мтел на българския пазар“, коментира и Алехандро Платер, който от утре, 1 август, поема поста на главен изпълнителен директор на Telekom Austria Group.

CW/Б

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X