Кариера

Проксиад разширява екипа си в Пловдив заради партньорство

Computer World

Разрастване на 20-членното си развойно звено в Пловдив планира Proxiad Bulgaria („Проксиад България“). От компанията обясняват, че новите кадри ще бъдат изнесен екип от разработчици на немска компания, чието име не се споменава.

Според Проксиад екипът ще разработва “иновативни интегрирани системи за финансови и платежни услуги”. Във връзка с тези плановете интензивно ще се търсят програмисти с професионален опит и интерес в разработването на бизнес системи и софтуерни приложения с една от най-разпространените open-source технологии за програмиране – Java SE.

„Решихме да локираме точно тук този нов и ключов за компанията проект, защото Пловдив заема стратегическо място в развитието на ИТ бранша в България. Освен това градът се развива динамично и става все по-атрактивно място за живеене не само заради възможностите за образование и професионална реализация, но и заради покачващия се стандарт на живот – коментира Александър Йовчев, изпълнителен директор на Проксиад България. – Нашата дългосрочна цел ще бъде именно работа по посока на разширяване на бизнеса на компанията с нови и предизвикателни проекти както за екипите в София, така и за тези в Пловдив.“

Според него в града има много добре подготвени специалисти и добри университети, които предлагат конкурентно и адекватно образование и обучение.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X