Кариера

Мтел учи над 1000 деца да сърфират безопасно в интернет

Computer World

На организирани от Мтел обучения над 1000 ученици от 1 до 7 клас ще се запознаят с рисковете, които може да крие сърфирането в глобалната мрежа. Обученията се провеждат по време на петото издание на Софийския фестивал на науката. Лекциите са част от инициативата „Интернет за всички“ на телеком оператора, която се провежда за втора година и цели да запознае младите хора в България с безопасното използване на интернет и съвременните технологии.

По време на обученията децата ще разберат как е създадена мрежата, как да ползват интернет, за да търсят различна информация и научават нови неща и за какво е необходимо да внимават. Ще научат и как да се предпазват от вируси и други зловредни програми, а също и как да защитават своите лични данни. След презентацията, която ще представи Марина Маринова от Център за забавна математика, децата ще посетят „Mтел Digital Cafe”, където ще направят практически упражнения върху най-различни видове устройства, предоставени от Мтел.

Освен „Mтел Digital Cafe”, което е отворено за гостите на фестивала, Мтел подсигури и безплатен Wi-Fi, който покрива всички сцени в театър „София“, както и шатрите в парка „Заимов“, където се провеждат множеството експерименти, кръжоци и изложби.

Софийският фестивал на науката се организира в периода 14-17 май от Британския съвет под патронажа на Министерството на образованието и науката, в партньорство с Мтел и е част от Календара на културните събития на Столична община. Тазгодишната програма събира учени от България, Обединеното кралство, Ирландия, Полша и Испания, които ще покажат красотата на науката.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X