Кариера

Макс с нов шеф, работил за Мтел и БТК - Нейчо Величков

Владимир Владков

Макс с нов шеф, работил за Мтел и БТК - Нейчо Величков Български специалист с 20-годишен опит в областта на телекомуникациите застава начело на оператора Макс, съобщиха от компанията. Нейчо Величков става главен изпълнителен директор на телекома на мястото на Питър Ковел, който остава като съветник в Макс и на новия шеф.

Нейчо Величков започва професионалното си развитие в Мтел, в периода 2004 до 2008 г. работи в БТК като директор „Корпоративни продажби“ и групов директор “Бизнес пазари”. След това работи в чужбина, като в периода 2009 - 2010 г. е начело на ArmenTel, арменското подразделение на руския телеком VimpelCom, а от 2011 до 2015 г. е асоцииран партньор в консултантската компания „Inventive Consult“ в Хонконг.

Нейчо Величков е завършил „Международни бизнес отношения“ в Московския държавен институт за международни отношения, а впоследствие завършва и MBA програма по „Executive Management“ в City University в Сиатъл. Той е придобил и допълнителна квалификация по управление, лидерство, иновации и технологии в Масачузетския технологичен институт (MIT), и по точно в бизнес училището към института „Sloan School of Management“.

Макс развива LTE мрежа, която обхваща 15 града и курорти у нас, покривайки до момента около 50 на сто от градското население. Към момента това е единствената LTE мрежа у нас, която предоставя търговски услуги, включително пренос на данни към клиента със скорост до 75 Mbps.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X