Кариера

Мтел обяви тазгодишната си стажантска програма

Computer World

Ново издание на стажантската си програма обяви Мтел. Професионалните направления в които телекомът ще приема стажанти са „Маркетинг“, „Право“, „Информационни технологии“, „Финанси“, Човешки ресурси“, „Телекомуникации“ и “Корпоративни комуникации“. Кандидатите могат да изпращат своите документи директно през сайта на компанията.

Детайли около новата програма бяха обявени по време на вече превърналия с в традиционен ежегоден кариерен форум „Дни на кариерата“, който се провежда в НДК. От компанията споделят, че всяка година кандидатстващите за стаж в са приблизително 2000, а средната им възраст е 21 години. От 2005 година досега в стажантските програми на компанията са взели участие около 800 младежи. Мтел приема средно по 60 стажанти всяка година, като статистиката показва, че 1/3 от тях биват назначени на работа след приключването на програмата.

В миналогодишното издание на стажантската програма участие са взели 96 студенти както от български така и от чуждестранни университети. По време на обучението им, Мтел организира различни дейности и редица активности като тренинги, доброволчески тиймбилдинг и онлайн обучения. През това време те са работили и по реални казуси, като резултатите от труда им са били представени в края на стажантския период.

От компанията посочват, че стажантската програма е част от политиката на Мтел да подпомага професионалното развитие на младите надежди, като освен чрез нея компанията се старае да ги подкрепя и чрез партньорства с български университети, както и чрез участие в кариерни форуми.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X