Кариера

Telenor технологизира девет кабинета в 19-то СОУ в София

Computer World

„Теленор“ (Telenor) дари 107 000 лева за модерно технологично оборудване на „Центъра за лидери“ в 19-то СОУ „Елин Пелин“, София. Това беше обявено от главния изпълнителен директор на компанията Стайн-Ерик Велан на специална церемония с участието на кмета на град София Йорданка Фандъкова и директора на 19-то СОУ Детелина Арнаудова на 9 март.

„Центърът за лидери“ обхваща цял етаж от училищната сграда и включва девет кабинета - по предприемачество, английски, немски и норвежки език, информационни технологии, математика и география, както и библиотека. Благодарение на дарените от „Теленор“ средства, помещенията са оборудвани с интерактивни дъски, мултимедия, лаптопи и ултракомпактни компютри с ниско потребление на електроенергия. Сред иновативните нововъведения са и мобилните „кликър“ устройства, с които учениците отговарят на въпроси, свързани с преподавания материал, а отговорите им се събират от специален софтуер и се визуализират на екрана на учителя.


Кметът на град София Йорданка Фандъкова
и главния изпълнителен директор на Telenor Стайн-Ерик Велан

„В „Теленор“ подкрепяме модерния подход към образованието и вярваме, че всяко българско дете трябва да има достъп до съвременни технологии и учебна среда, която развива пълния му потенциал. Точно такава среда е изградена в 19-то СОУ, и затова решихме да осигурим средства за оборудването на този център. Твърдо вярвам, че днес ние инвестираме в създаването на бъдещите лидери на България”, каза Велан.

„Моделът на съвременното и модерно училище, който виждаме в 19-то СОУ, е резултат от съвместните усилия на институциите, родителите, учителите и бизнеса. Благодаря за подкрепата на „Теленор“, за да се случи този проект“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Дарението е част от дългосрочна програма на „Теленор“ за подпомагане на българското образование и младите хора в страната. Компанията провежда ежегодна информационна кампания, посветена на безопасността на децата в онлайн пространството. От телеком оператора припомнят още, че „Теленор“ е първият телеком в България, който е въвел филтър за блокиране на материали в интернет, съдържащи злоупотреба с деца. Компанията ще продължи да развива своята дългосрочна програма, като финансира проект за модернизация на учебната среда чрез конкурс, в който могат да се включат училища от цялата страна.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X