Кариера

Започна четвъртото издание на ТОП ИКТ Работодател

Computer World

За четвърта поредна година инициативата на ICT Media и JobTigerТОП ИКТ Работодател” ще търси най-добрите работодатели в ИКТ сектора.

„ТОП ИКТ Работодател” изследва ангажираността и удовлетвореността на служителите в сферата на информационните и комуникационните технологии. Инициативата има за цел не само да открие предпочитаните работодатели в България, но и да очертае водещите тенденции в управлението и развитието на бранша.

Компаниите, желаещи да се включат в тазгодишното изследване могат да го направят на адрес http://topictemployer.bg/Competition/.

И тази година, проучването ще се проведе сред български и международни компании от телекомуникационния, ИТ и аутсорсинг секторите, опериращи на нашия пазар. Те ще бъдат оценени и класирани по методология на специализираната в HR одит компания Audit Advice Associates (ААА).

„Топ ИКТ Работодател“ се организира от ICT Media и JobTiger и се осъществява със съдействието на Министерството на труда и социалната политика, Американската търговска камара в България (AmCham), Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) и Българската асоциация за управление на хора (БАУХ).

Генерален партньор на инициативата е Tishman International Companies - компанията, която развива и управлява бизнес комплекса Sofia Airport Center (SAC).

През 2014 г. в “ТОП ИКТ Работодател” за участие се записаха 31 компании, а системният интегратор Sirma Business Consulting спечели голямата награда за най-добър работодател в ИКТ и аутсорсинг сектора през 2014 г. Компанията спечели тази награда и през 2012 г. Подгласници на носителя на голямата награда бяха Intelligent Systems Bulgaria и Scale Focus, които се отличиха с много високи резултати в крайното класиране и заеха второто и третото място в подредбата.

Проектът включва пет основни компонента:

  • Изследване на база анкета, разпространена сред служители и мениджъри на компаниите;

  • Класация на водещите компании от ИКТ и аутсорсинг сектора, развиващи дейност в България, на база специално разработена за целта методология за определяне на предпочитан работодател;

  • Кръгла маса, на която ще бъдат представени изводите от проучването и ще бъдат дискутирани горещи теми, свързани с управлението на човешките ресурси в ИКТ и аутсорсинг сектора;

  • Вечерна церемония (в деня на провеждане на кръглата маса), на която ще бъдат наградени победителите от класацията ТОП ИКТ Работодател 2015;

  • Специализирано печатно издание, в което ще бъдат представени данните от изследването.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X