Кариера

Агенцията за насърчаване на МСП с нов директор

Computer World

Мариета Захариева е новият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Тя е назначена със заповед №ЧР-Н-25 от 16.02.2015 г. на министъра на икономиката Божидар Лукарски, съгласувана с министър-председателя на България Бойко Борисов.

Мариета Захариева

Захариева има над десетгодишен управленски, маркетинг и административен опит в сферата на международните икономически отношения и бизнеса. Завършила е Колеж по „Бизнес и финанси“ към 2-ро СОУ „Академик Емилиян Станев“.

Има бакалавърска степен по специалност „Финанси“ и магистърска степен по специалност „Маркетинг“ от Университета за национално и световно стопанство в София, както и по специалност „Финанси“ от Стопанска академия „Димитър Ценов“ в Свищов.

Работила е на ръководни позиции в Първа инвестиционна банка и в Банка ДСК.

Заемала е поста на изпълнителен директор на Асоциацията на българските износители. Има пет години академичен опит като преподавател в Нов български университет и в Международно висше бизнес училище - Ботевград. Участвала е в реализирането на редица европейски проекти и инициативи за подпомагане и насърчаване на бизнеса.

Мариета Захариева е силно национална ангажирана с отношение към развитието на българското общество, мотивирана е да работи за прилагане на ефективни мерки в подкрепа на българското предприемачество, посочиха от ИАНМСП.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X