Кариера

20 компании отличени, че подкрепят служителите си да даряват

Computer World

20 компании получиха годишен знак „Отговорна компания - отговорни служители“ за 2014 година на тържествена церемония на 12 февруари в София. Седем от наградените организации са от ИКТ сектора. Отличието се връчва за първи път и е учредено от Фондация „Помощ за благотворителността в България”, Българско дружество за връзки с обществеността и Българска асоциация за управление на хора.

Годишният знак „Отговорна компания - отговорни служители” се присъжда на компаниите, които развиват програми за регулярно, ежемесечно дарителство и доброволчество на служителите си и утвърждават целогодишното им ангажиране социално значими каузи като корпоративна ценност.

„Годишният знак „Отговорна компания - отговорни служители” за 2014 е отличие не само за компаниите – каза Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация „Помощ за благотворителността в България“ - Той има за цел да отдаде заслуженото признание за усилията на специалистите по човешки ресурси и вътрешни комуникации в компаниите, които правят дарителството от работното място лесно и ефективно. Това са 46 професионалисти, които стоят зад каузата да ангажираш служителите със сърцето си. Благодарение на техния опит и знание 650 влюбени в кауза дарители са давали ежемесечна подкрепа за над 40 каузи в най-различни области. Дарени са повече от 370 000 лв. и над 6 000 часа доброволен труд.“

Годишният знак „Отговорна компания - отговорни служители” се връчва в четири категории. Те са определени по ясни, измерими и обективни критерии: процент на дарителите спрямо общия брой служители; финансовото съучастие от компанията; системата за привличане на дарители сред служителите; система за популяризиране на информацията как са използвани дарените средства; ангажирането на служителите с доброволчество.

Отличените с годишния знак „Отговорна компания - отговорни служители”

Златен знак за 2014 г. бе присъден на Order Dynamics, SAP LABS България и КонтурГлобал.

Сребърен знак бе връчен на Мобилтел, AIMS Human Capital, СИТИ България и Колиърс Интернешънъл.

С бронзов знак бяха отличени: Atos IT Solutions and ServicesБианор Холдинг, Теленор България, Омегасофт, Актавис, АстраЗенека, Монделийз България, Пи Пи Ди България, Фьоникс Фарма, DHL Експрес България, Софийска вода, Овергаз.

С годишен знак бе отбелязан и приносът на работещите в Българското национално радио.

Церемонията е част от кампанията #ДА СЕ ВЛЮБИШ В... КАУЗА. В духа на празника на любовта, ФПББ посвещава февруари на дарителите, които подкрепят редовно любими каузи, като даряват всеки месец малка сума директно от заплатата си.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X