Кариера

ScaleFocus ще разполага с над 500 специалисти в срок 3 до 5 г.

Владимир Владков

Над 500 служителя ще има ScaleFocus след 3 до 5 г., като в този период ще продължи да наема висококвалифицирани специалисти, заявиха от българската ИТ компания. Целта на фирмата е да разшири дейността си в Европа, САЩ и Близкия изток, като новите служители ще работят именно в офисите й в тези региони. Първите 30-40 нови служители обаче ще бъдат назначени в пловдивския клон на компанията през следващите 12 до 18 месеца, като те ще отговарят основно за международни проекти на американски клиенти, добавят от ScaleFocus.

Според анализите на компанията, все повече български ИКТ компании излизат на чужди пазари, където започват да предлагат своите услуги, инвестират в отваряне на офиси там и наемат местни служители. „Една от основните причини е близостта до клиентите и разширяването на възможностите за намиране на квалифицирани специалисти, обясняват от ScaleFocus. - Проучване показва, че над 80% от ИТ компаниите биха заделили над 30% от инвестиционния си бюджет за развитие в държави извън България“, казват от компанията, добавяйки, че повечето български ИКТ фирми разчитат за тези инвестиции на собствени средства.

獥Време е българските ИКТ компании да повярват във възможностите си и да имат повече смелост и размах. Виждаме, че страната има потенциал и притежава изключителни възможности за позициониране на нови пазари, както правят по-агресивни и експанзивни конкурентни на нас в ИКТ сферата страни като Русия, Индия и други. Разковничето на успеха се крие в окрупняване на усилията за утвърждаване и развиване позициите на България като предпочитана аутсорсинг дестинация. Можем да го постигнем с много професионализъм, устременост и страхотен екип от способни специалисти, които гледат към бъдещето“, заявява Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus.

Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus.

ScaleFocus, която бе създадена преди 3 години, в момента разполага с офиси в три града - София, Пловдив, Лондон. Екипът й включва 180 специалиста, има клиенти в 14 държави, а наскоро е създала първи работни места и в Англия. Компанията отбеляза над 180% ръст за 2013 г. и очаква 100% ръст на оборота през 2014 г. В началото на 2015 година ScaleFocus за втори път е отличена с 3 награди от сп. "Форбс" България в рамките на конкурса за годишните бизнес награди Forbes Business Awards 2014. През септември 2014 г. Scale Focus получи първа награда в категория „ИТ услуги“ на изследването „ТОП ИКТ Работодател“, организиран от в. Computerworld и AUDIT ADVICE ASSOCIATES.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X