Кариера

Над 90 компании са изложителите в Дни на кариерата на ТУ-София

Computer World

За девета поредна година Кариерният център на Техническия университет (ТУ) – София организира изложението на работодатели „Дни на кариерата“. Инициативата се проведе на 21 и 22 октомври т.г. и събра рекорден брой изложители – над 90 компании, голяма част от които са от сектора на информационните технологии и комуникациите. В рамките на мероприятието ще се проведат и над 20 фирмени презентации.

61 компании участваха в кариерния форум на JobTiger, насочен към секторите ИТ, телекомуникации и ВРО

На 16 октомври в „Интерпред – СТЦ“ - София се състоя кариерният форум, насочен към компании в секторите ИТ, телекомуникации и изнасяне на бизнес процеси (ВРО), организиран от JobTiger с финансовата подкрепа на Mobisystems.

По време на изложението, 61 компании представиха свободните стажантски и работни позиции, които предлагат.

Форумът бе посетен от над 700 студенти и млади специалисти. През целия ден се провеждаха практически работилници, паралелно в две отделни зали. Посетителите имаха възможност да се запознаят с практическите задачи в компаниите и да си изградят представа за приложението на наученото в университета в работата.

Студентите останаха изключително доволни от предоставената им допълнителна възможност да се запознаят с успешните бизнес практики и да добият цялостна представа за компаниите, дори преди да са станали част от екипа на някоя от тях, коментираха организаторите.

Тази година висшето училище отбелязва 70 години от създаването си и изложението е първото събитие за университета, свързано с честванията.

„„Дни на кариерата“ в деветгодишен аспект като традиционно събитие показа устойчиво развитие, много голям интерес от страна на студентите, и най-важното – практически резултати. За миналата година 700 младежи в резултат на контактите си с представители на различни фирми са били наети в тези компании на стаж или на работа, заяви ректорът на ТУ-София проф. д-р инж. Марин Христов – Традиционно на изложението присъстват и студенти от други университети, които също искат да използват шанса да се срещнат и да разговарят с представители на едни от най-големите работодатели в страната.“

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X