Кариера

Linux Foundation ще предлага две нови сертификации за ИТ кадри

Computer World

Със задълбочен поглед към глобалния ресурс от таланти в областта на Linux, фондацията Linux Foundation обяви, че ще предложи две нови сертификации за инженери и администратори, съобщи NetworkWorld.

Сертификатите Linux Foundation Certified System Administrator (LFCS), и Linux Foundation Certified Engineer (LFCE) ще бъдат предоставяни на кандидати, които успешно преминат автоматизиран онлайн изпит. Цената на сертификата е $300.

Сертификатите Linux Foundation Certified System Administrator (LFCS), и Linux Foundation Certified Engineer (LFCE) ще бъдат предоставяни на кандидати, които успешно преминат автоматизиран онлайн изпит. "Мисията ни е да адресираме търсенето за Linux, което има индустрията в момента, заяви изпълнителният директор на фондацията Джим Землин в изявление – Ние правим своята обучителна програма и Linux сертификацията по-достъпни до потребителите в световен мащаб, тъй като талантът не е ограничен в една географска област или зона на разпространение."

Докладът за работните места на фондацията - Linux Jobs Report, издаден през февруари 2014 г., който изследва над 1 000 ИТ мениджъри, показва, че повече от 90% от анкетираните са търсили да наемат служители, които да разбират от Linux, в следващите 6 месеца, но почти толкова са имали затруднения с намирането на квалифицирани кандидати.

LFCS и LFCE сертификатите са далеч от единствените предлагани такива сертификати, но професионалният институт на Linux - Linux Professional Institute, вече предлага сертификационна програма с 3 нива, която покрива голяма част от онова, което Linux Foundation обещава, като са предвидени и специализирани дистрибуторски сертификации за Red Hat, SUSE и други вариации на Linux, посочват от NetworkWorld.

Все пак, фондацията изтъква факта, че LFCS и LFCE ще бъдат налични чрез онлайн тестове по всяко време, както и че тестовете ще съдържат реални световни проблеми, които ще трябва да бъдат решавани в командния ред, вместо стандартните въпроси с множество възможни отговори. Изпитите ще се предлагат в три различни вариации на Linux CentOS, SUSE и Ubuntu.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X