Кариера

43 фирми участваха на изложението "Стажове" в ТУ-София

Computer World

43 организации участват в изложението „Стажове“ в Техническия университет (ТУ) -София, което е с една трета повече от броя на изложителите през 2013 г. Събитието се организира за трета поредна година от Кариерния център към висшето училище и предоставя платформа за среща на студентите и техните потенциални работодатели.

Изложението се радва на голям интерес от страна на студентите, защото стажът е задължителен за третокурсниците и завършващите бакалавърската си степен. Директният контакт с бъдещите работодатели е възможност за учащите да се запознаят с условията на стипендиантските и стажанските програми в някои от най-престижните фирми в страната.

В откриването на изложението, което се състоя на 9 април, участваха проф. д-р инж. Валери Младенов, зам.-ректор по международна интеграция и връзки с обществеността в ТУ-София, гл. секр. на ТУ-София маг. инж. Валентин Димитров, Александър Швайцер – член на Студентския съвет към ТУ-София, Димитър Карчев, студент образователно-квалификационните степен магистър в специалност „Компютърни системи и технологии“ и др.

Проф. д-р инж. Валери Младенов, зам.-ректор по международна интеграция и връзки с обществеността в ТУ-София. Снимка: Констанца Григорова

„Нараства активността от страна на участниците и посетителите в изложението, което е интересно, защото Академичното ръководство на Техническия университет – София и Кариерният център към висшето училище традиционно организират „Дни на кариерата“ през октомври месец. Изложението „Стажове“ беше опит да бъде запълнена останалата част от годината със срещи с работодателите и първоначално не очаквахме такава активност. Оказва се обаче, че събитието, посветено на стажовете, става все по-атрактивно, и показател за това е увеличаващия се брой на участниците. Изложителите предлагат на студентите пакети за стажове още от 2-ри и 3-ти курс, а това е инвестиция, защото те привличат студентите, дават им възможност за стажове и стипендии и по-нататък ще им дадат шанс за кариерно развитие, коментира проф. д-р инж. Валери Младенов, зам.-ректор по международна интеграция и връзки с обществеността в ТУ-София – Изложението „Стажове“ е начин да бъдат привлечени студентите към реалния бизнес още от по-ранен етап от образованието си, така че завършвайки университета, да са по-подготвени.“

Сред участниците в изложението “Стажове 2014” бяха Globul, Mobiltel, Vivacom, ebs, Experian, Нewlett-Рackard, Imperia Online, Integrated Micro-Electronics Inc. (IMI), Intelligent Systems Bulgaria, iSDC, ISG Technology, LEM, Melexis, Musala Soft, Nemetschek, Optix, Questers, SAP Labs Bulgaria, Sensata, Telepoint, Telelink, VMware и др. По време на събитието 10 компании направиха презентации.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X