Кариера

Основателят на IDG Патрик МакГавърн почина

Computer World

International Data Group (IDG) съобщи на 20 март с огромна тъга, че основателят и председател на Управителния съвет Патрик МакГавърн почина на 19 март, 2014 г. в болницата Станфорд в Пало Алто, Калифорния.

"IDG загуби истински визионер, и ИТ общността загуби един изключителен гражданин - заяви новоизбраният председател на УС на IDG Уолтър Бойд. - Най-съкровеното желание на Пат беше IDG да направи света едно по-добро място посредством средствата на информационните технологии. Той създаде едно уникално работно място, в което имаме отличителни лидерски екипи на място, които гарантират, че компанията, която той създаде, ще продължи да расте и да преуспява."

Кариера, посветена на информация за ИТ

Патрик Джоузеф МакГавърн (11.08.1937 г.-20.03.2014 г.)

Патрик Джоузеф МакГавърн, познат като "Пат", е роден на 11 август 1937 г., в Куийнс, Ню Йорк, и прекарва основната част от детството си във Филаделфия, Пенсилвания. Кариерата му в журналистическата дейност започва, докато е студент в Масачузетския технологичен институт (MIT), когато той кандидатства за почасова работа като редактор в първото щатско списание за компютри „Computers and Automation“. След дипломирането си от MIT през 1959 г. със степен по биофизика, той става асоцииран редактор и издател.

През 1964 г., когато компютърната индустрия още прохожда, МакГавърн основава International Data Corporation (IDC), която сега е филиал на IDG, за да захранва индустрията с навременна и надеждна статистика за ИТ пазарите. Три години по-късно, МакГавърн стартира издаването на Computerworld – седмично печатно издание, посветено на поддържането на компютърните купувачи уведомени за новините за индустрията и продуктите. Computerworld се превръща в лидерското издание на IDG, и през 1972 г., МакГавърн започва да развива концепцията на Computerworld, като пуска Shukan Computer в Япония.

В продължение на 50 години, МакГавърн ръководи издаването на над 300 списания и вестници на IDG и оглавява разширяването на мрежата на IDG, която днес включва над 460 уебсайта, 200 мобилни приложения и 700 събития по целия свят. В момента марките на IDG могат да бъдат намерени в 97 държави и включват CIO, CSO, Computerworld, GamePro, IDC, IDG Connect, IDG TechNetwork, IDG World Expo, InfoWorld, Macworld, Network World, PC World и TechHive.

IDG в България

На 18-ти януари 1991 г. от печатницата във Враца излиза първият брой на в. Computerworld. През 1992 г. излиза и първият брой на списанието PCWorld. През 1997 г. е пуснат информационният портал IDG.BG. През 1998 г. излиза първият самостоятелен брой на Network World България. През 1999 г. стартира първото събитие, организирано от IDG България, а от началото на 2005 г. IDG България започва да издава сп. CIO. През 2006 г. IDG България е закупена от “Икономедиа” и става част от най-голямата група за бизнес медии в страната, издател на вестниците Дневник и Капитал, като продължава дейността си като самостоятелно дружество под името ICT Media. Управляващ директор на компанията става Недялка Йоловска.

Днес ICT Media е притежател на изключителните лицeнзионни права за търговските марки на IDG Communications на територията на България.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X