Кариера

Инженерната седмица на BEST София ще е от 10 до 20 март в ТУ

Computer World

От 10 до 20 март в Техническия университет (ТУ)-София ще се състои BEST Engineering Week (BEW) 2014. Начинанието e проект на местното звено на Борда на европейските студенти по технологии (BEST София), който дава възможност за среща на студенти и компании, потенциални бъдещи техни работодатели.

Четвъртото издание на събитието ще се проведе в рамките на проекта „E-skills for jobs 2014” - инициатива на Digital Europe и EuropeanSchool.net, който се реализира едновременно във всички страни-членки на ЕС, чийто изпълнител за България е Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ).

Илюстрация: arztsamui, FreeDigitalPhotos.net

Илюстрация: arztsamui, FreeDigitalPhotos.netВ рамките на седмицата ще се проведат инженерни състезания, в които са поканени да участват студенти от цялата страна. Те следва да се регистрират, като попълнят формуляр за участие на http://eweek.bestsofia.org/2014applyform/.

Одобрените кандидати ще формират отбори от по 3-ма или 4-ма души.

Състезанията ще са в две категории, даващи възможност на студените да покажат практическите и теоретичните си умения. Темите на състезанията се задават от компаниите-спонсори на събитието.

Във всяко от състезанията могат да се включат 12 участници, разпределени в различни отбори. Всеки отбор ще се състезава само в един от работните дни. Състезанията ще се провеждат в две категории:

Team Design:

Oтборите ще имат за задача да конструират устройство в рамките на няколко часа, с материали, предоставени от организаторите. Победителите се определят спрямо определени критерии, в зависимост от поставената задача. На края на работния ден действието на устройството се демонстрира.

Case Study:

Компания поставя задача-казус на участниците. Отборите ще трябва да намерят решение на казуса в рамките на няколко часа. Всеки отбор прави презентация на решението, до което е достигнал. Участниците могат да кандидатстват и за двете категории състезания.

Към момента компаниите, заявили участие са, StangaOne1, Булгартабак, Johnson Controls Electronics Bulgaria, Ontotext, Aurubis Bulgaria, UniCredit Bulbank, SAP Labs Bulgaria, Vivacom, Melexis, Scania, Schneider Electrics.

Състезанията ще бъдат чудесна възможност за студентите да се срещат директно с представители на желана от тях компания и да обсъдят възможностите за стаж и по нататъшно кариерно развитие в нея.

На закриването, което ще бъде в 12-ти блок на ТУ-София, ще се проведе и Companies’ Night, където студенти и компании ще имат възможност да се срещат в непринуден разговор. Очаква се над 140 студенти да посетят BEST Engineering Week 2014.

За повече информация компаниите могат да се свържат със студентската организация BEST София на lbgsofia@best.eu.org или с Антония Йорданова, координатор „Връзки с обществеността“ на BEST София на тел.: +359 899 31 81 74 и e-mail: aiordanova11@gmail.com.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X