Кариера

Технологичното училище Електронни системи става на 25 г.

Computer World

Тържествено честване по повод 25-годишнината от създаването на Технологично училище "Електронни системи" (ТУЕС) към Технически университет-София ще се проведе на 27.11.2013 г., съобщиха от ТУЕС. Официалното събитие ще започне в 18:30 ч. и ще се състои в голямата зала на Руския културно-информационен център в София, намиращ се на ул. ”Шипка” № 34. Сред поканените официални гости са министърът на образованието проф. д-р Анелия Клисарова, ректорът на Техническия университет София проф. д-р инж. Марин Христов, кметът на гр. София Йорданка Фандъкова, началникът на регионален инспекторат София-град Ваня Кастрева и представители на водещи ИТ компании.

Технологично училище "Електронни системи" (ТУЕС) е създадено през 1988 г. като част от структурата на ТУ - София с цел подготовка на кадри със средно образование в областта на компютърните науки и информационните технологии. В него се подготвят средни специалисти в професионално направление “Електроника, автоматика, комуникационна и компютърна техника” по професия “Техник на компютърни системи” с две специалности: „Компютърни мрежи” и „Компютърна техника и технологии” и в професионално направление “Компютърни науки ” и по професия “Системен програмист” със специалност “Системно програмиране”. Училището е с разширено изучаване на английски език.

"В продължение на 25 години ТУЕС към ТУ - София обучава едни от най-добрите софтуерни, хардуерни и мрежови специалисти със средно професионално образование, обясниха от училището. - Всяка година ученици на ТУЕС стават лауреати на Националната олимпиада по информационни технологии, участват в национални и международни състезания по компютърни мрежи, в състезанията за ученици Google Code-In, на които се класират сред първите. Бивши възпитаници на училището са завършили едни от най-престижните университети в света. Много от тях работят във водещи фирми в ИТ бранша у нас и в чужбина."

ТУЕС има дългогодишен опит в интегрирането на образование и бизнес. Представители на фирмите-партньори на училището се включват в процеса на обучение като преподаватели и лектори, приемат ученици в екипите си за работа по реални проекти.

В последните години ТУЕС участва успешно в европейски проекти, свързани с новите тенденции за професионално образование, обучение и самоусъвършенстване през целия живот, допълват от учебното заведение.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X