Кариера

Ontotext представи платформа за търсене на работа във Великобритания

Computer World

Българската софтуерна компания Ontotext (Онтотекст), която е част от Sirma Group (Сирма груп), представи официално във Великобритания платформата YAGAJOBS: the UK Jobs Data API, чрез която лесно може да се търси информация за работни места по различни показатели в страната. Услугата предоставя достъп до милиони актуални свободни места, събрани от над 355 британски борси за работа и постоянно обновявани в една единна и изчерпателна база данни.

Онтотекст е специализирана в семантичните технологии и семантичните бази данни. Компанията има сериозен опит на британския пазар, където на нейни разработки са базирани сайтовете на The British Museum, Националния архив на Великобритания, както и порталите на медийната група BBC за Летните олимпийски игри в Лондон и за Европейското първенство по футбол през 2012 г.

Новият проект на компанията във Великобритания предоставя разнообразна информация за ежедневните нужди на местния пазар на труда и на специфични негови сектори. Освен това сайтът позволява търсене и класифициране на информация по различни показатели, като работна позиция, местоположение, обхват на заплащането, дата на публикуване, тип работна позиция, тип и име на създателя на обявата и др. Платформата може лесно да бъде интегрирана с други софтуерни приложения, онлайн услуги, както и с разнообразни бизнес процеси посредством създаден от Онтотекст приложно-програмен интерфейс.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X