Кариера

Microsoft обяви промени в ръководството на местния офис

Computer World

Microsoft обяви промени във висшето ръководство за България. Петър Иванов, който досега беше управляващ директор на Cisco Systems за България, Литва, Латвия и Естония, Словакия и Словения, е новият изпълнителен директор на Microsoft България, а Георги Ранделов, досегашният изпълнителен директор за България, Македония и Косово, поема позицията мениджър за публичния сектор в регион "Мултикънтри" на Microsoft в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), включващ държавите България, Сърбия, Черна гора, Хърватска, Словения, Македония, Косово, Босна и Херцеговина, Албания, Кипър, Малта, Литва, Латвия, Естония, Беларус, Казахстан, Грузия, Армения, Азербайджан, Монголия, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан.

Промените имат за цел да подпомогнат бизнеса в период, когато корпорацията се преобразува в компания за устройства и услуги и засилва позициите си на нови пазари, обясниха от софтуерния гигант.

Георги Ранделов

“Благодаря на Георги Ранделов за неговите усилия да управлява успешно дейността на компанията в България. Поздравявам го за новата му роля в Microsoft, която ще покрива 24 страни и съм убеден, че богатият му професионален опит ще бъде ценен за развитието на бизнеса ни на всички тези пазари. Радвам се, че Петър Иванов поема поста изпълнителен директор на Microsoft България. Той има 17 години опит в ИТ сектора в ЦИЕ и съм сигурен, че ще допринесе за силното развитие на екипа и бизнеса в страната", заяви Такуя Хирано, генерален директор за Мултикънтри в ЦИЕ. 

Петър Иванов

Преди да се присъедини към Microsoft, Петър Иванов е бил старши консултант на Борда на директорите в STB AG Swiss Medical R&D и директор „Стратегия и планиране на бизнеса“ в Cisco Systems във Великобритания. В Cisco Systems той работи 14 години като заема различни позиции – изпълнителен директор на компанията в България, генерален директор за Централна Европа и Прибалтика, регионален изпълнителен директор на Cisco в България, Хърватска, Черна гора, Сърбия, Словакия и Словения. Петър Иванов е магистър по бизнес администрация от НБУ и има бакалaвърска степен по кибернетика от Военната академия в София.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X