Кариера

HTC назначи нов директор за Европа, Близкия изток и Африка

Владимир Владков

HTC назначи Фил Блеър за директор за региона на Европа, Близкия изток и Африка, съобщиха от тайванския производител. Досега Блеър е заемал длъжността вицепрезидент на отдел „Продукти и операции" в същия регион. Той работи в компанията от 2005 г. и съвместно с Флориан Сейше е помогнал за израстването на бизнеса на HTC.

"Сейше е взел решение да напусне компанията и заемайки неговото място, Блеър ще отговаря за стратегическото развитие на HTC в Европа, Близкия изток и Африка, коментират от HTC. - Богатият опит на Фил на пазара на смартфони, присъщите му познания за мобилните продукти и дългогодишните му бизнес контакти с ключови партньори от индустрията го поставят в силна позиция да създаде нови възможности за бизнеса, които да отведат HTC до следващия етап от развитието на компанията."

Според агенция Bloomberg Флораин Сейше ще ръководи европейските продажби на Nokia от 15 юни.

За последното тримесечие на 2012 г. компанията обяви приходи в размер на NT$60 мрлд. (около 1,56 млрд. евро), като чистата печалба е размер на NT$1 млрд. (30 млн. евро). За февруари 2013 г. приходите са в размер на NT$11,5 мрлд. (300 млн. евро), според неодитирания доклад на HTC . Регионът на ЕМЕА осигурява средно 30 на сто от приходите на производителя на смартфони. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X