Кариера

Кристиан Сокчевич е управляващ директор на Panasonic за Централна и Югоизточна Европа

Computer World

От Panasonic съобщиха на 4 февруари, че назначават Кристиан Сокчевич за управляващ директор на компанията за Централна и Югоизточна Европа (CSEE). От 1 януари 2013 г. новият управляващ директор поема ефективно цялата отговорност за 12 държави Албания, Босна и Херцеговина, България, Република Чехия, Хърватска, Унгария, Република Македония, Черна Гора, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения.

„За мен е чест да бъда управляващ директор на Panasonic CSEE. Моята ключова цел е да заздравя позицията на компанията в региона и да увелича пазарния дял през следващите няколко години. Въпреки предизвикателствата на силното въздействие на икономическата криза, вярвам, че Panasonic може да ускори своето представяне чрез уникалната си способност да предоставя широк спектър иновативни и интелигентни решения за бизнес сектора и клиентите”, коментира във връзка с назначаването си Кристиан Сокчевич.

Кристиан Сокчевич е част от Panasonic от февруари 1999 г., като е заемал различни управленски позиции в Европа в сферата на професионалната аудио видео индустрия. Доскоро Сокчевич беше директор на звеното за професионални камери за Европа, във Вийзбаден, която предлага решения за разпространителската и продукционната индустрия, както и камери за видеонаблюдения и медицински приложения.

През последните години Panasonic достигна добри позиции на пазара в региона на Централна и Югоизточна Европа, под ръководството на директорите Жири Оплетал и Ищван Старк. Оплетал прекара 17 години в Република Чехия, а Старк – 18 години в Унгария за Panasonic, на различни лидерски позиции. Panasonic изключително цени работата им, която изведе компанията на стабилни позиции и до отлична репутация в региона.

.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X