Кариера

HP ще съкрати още 2000 души

Computer World

Още до 31 октомври HP ще съкрати 12 000 душиПлановете на Hewlett-Packard за реорганизация и съкращения стават все по-мащабни. Компанията посочи в нов документ, подаден до американската Комисия по ценни книжа и обмен (SEC), че ще елиминира общо 29 000 работни позиции, а не 27 000, както бе обявено по-рано. През май тази година HP обяви, че ще съкрати 27 000 души до 2014 г., или около 8% от глобалния й персонал от 350 000 служители.

В документа до SEC пише, че HP иска да намали разходните си и да реорганизира работната си сила, за да създаде инвестиционен капацитет, да може да поддържа инициативите си за растеж и нововъведения и да направи операциите си по-ефективни.

От HP посочиха, че броят на служителите, които са решили да се възползват от тяхното предложение за ранно пенсиониране, е надхвърлил очакванията. Така още до края на настоящата фискална година, която приключва на 31 октомври, компанията ще освободи приблизително 12 000 души.

Досега не е станало публично известно колко съкратени служители ще има в различните държави. Единствено настоящият CEO на HP Мег Уитман коментира пред индийската медия Economic Times, че тамошните операции почти няма да бъдат засегнати от съкращения.

Computerworld САЩ

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X