Кариера

Борис Накев оглави софтуерния бизнес на HP в Югоизточна Европа

Computer World

Борис Накев пое управлението на софтуерното поделение на Хюлет–Пакард (HP) за Югоизточна Европа, съобщиха на 21 август от българския офис на компанията. Сред основните му приоритети са разработването и управлението на мащабни корпоративни проекти в областта на софтуера както в България, така и в останалите държави от региона - Словения, Хърватска, Сърбия и Черна Гора, Босна и Херцеговина, Македония, Косово, Албания, Молдова и Малта.

“Борис е част от екипа на НР от 2005 година, като през последните три години заема позицията директор „Сървъри, системи за съхранение на данни и мрежови решения“ в НР България. Скоро след назначението си на тази позиция, той успя да сформира успешен търговски екип и да разшири мрежата от партньори на НР България по отношение на хардуера. В резултат на общите им усилия, компанията повиши значително пазарния си дял в ключовите сегменти и днес заема челните позиции на пазара на сървъри, системи за съхранение на данни и услуги по поддръжка у нас”, обясниха от НР България.

След три години в хардуерното подразделение на НР в България, Накев отново поема управлението на софтуерния екип на НР Югоизточна Европа, който успешно е ръководил в продължение на 5 години – от 2005 до 2009 г.

Борис Накев е магистър по Бизнес администрация в Американския университет в София и притежава научна степен по Информационни технологии към Софийския университет. Има близо 15 години опит в областта на информационните технологии. Преди да се присъедини към НР, Накев заема ръководни позиции във водещи български компании.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X