Кариера

Започват стажовете в Globul и Germanos

Computer World

На 9 юли Globul и Germanos обявиха началото на съвместната си стажантска програма, която се провежда за девета поредна година. Кандидатстването за стаж започна на 13 март и приключи на 15 април 2012 г.

Тази година в стажантската програма на оператора ще участват 53 студенти от различни висши училища в страната – Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Техническия университет – София, Университета за национално и световно стопанство, Нов български университет, Американския университет в България и др. По време на стажа си в компанията, студентите ще имат възможност да прекарат между четири и шест седмици в общо 17 дирекции на Globul и Germanos, сред които „Обслужване на клиенти”, „Управление на процеси”, “Финанси”, „Човешки ресурси и администрация”, „Управление на качеството и планиране на мрежови услуги”, „Изграждане на мрежата”, „Радио и пренос”, „Експлоатация и поддръжка на мрежата”, „Реклама и комуникация”, „Продукти и услуги” и др.

Стажът включва въвеждаща програма, която има за цел да запознае младежите с историята и структурата на компанията, както и с нейната корпоративна култура, мисия и ценности. Участниците в програмата ще преминат и през обучение по презентационни умения, а също така ще имат възможност да разработят собствен проект под ръководството на персонален наставник, за да демонстрират усвоените по време на стажа практически умения.

„Стажантската програма е една от най-успешните образователни инициативи на компанията, тъй като всяка година дава шанс на студентите да натрупат опит в реална бизнес среда и да видят как техните знания могат да бъдат приложени в практиката. Щастливи сме, че след стажа, редица от тези млади хора остават в Globul и Germanos, за да поставят основите на бъдещата си кариера и да реализират своите идеи и мечти. Вярваме, че това е начинът да задържим талантливите кадри в България и да им дадем възможност за развитие” – заяви Албена Георгиева, директор „Обслужване на клиенти” в Globul.

Досега в стажантската програма на Globul и Germanos са участвали над 250 студенти от български и чуждестранни университети, като една трета от стажантите впоследствие са започнали работа в компанията.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X