Кариера

Skype ще разшири екипа си с 400 души, основно в Европа

Computer World

Вследствие на разрастването Skype ще разполага с около 1600 служители в глобален планОт Skype обявиха, че ще назначат общо 400 нови служители в пет града – Талин, Прага, Лондон, Стокхолм и Пало Алто, като първите работни позиции ще бъдат отворени в Лондон и Стокхолм. Така, след като всички места бъдат заети, компанията, която вече е част от Microsoft от октомври 2011 г., ще разполага с около 1600 служители в глобален план, заяви за BBC Рик Остърлох, вицепрезидент за продуктите и дизайна в Skype.

Разрастването в Лондон е свързано с откриването на нов технологичен център в британската столица. Така там екипът на компанията ще нарасне с цели 40% до 330 души. Новите позиции там ще са в сферата на софтуерното инженерство, продуктовия маркетинг и дизайна.

Имаме един проект за големи данни за обработка на данни, които нашите потребители генерират, използвайки продукта, за да подобри качеството на предлаганите от нас продуктите“, заяви вицепрезидентът.

От Skype също така коментираха, че решението за разрастване на екипа в Лондон не е повлияно от желанието на правителството във Великобритания да въведе закон, чрез който да може да използва услугите им за следене на хората.

Yahoo пък съкращава 2000

Новината за разширението на Skype дойде малко, след като от Yahoo обявиха, че ще съкратят приблизително 2000 души. „Днешните действия са важна стъпка към една дръжка, нова Yahoo – по-малка, по-подвижна, по-печеливша и по-добре подготвена да иновира толкова бързо, колкото потребителите ни и нашата индустрия изискват“, заяви Скот Томпсън, който отскоро е CEO на компанията.

Computerworld Великобритания

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X