Кариера

Президентът на PayPal стана главен изпълнителен директор на Yahoo

Computer World

След петмесечно търсене компанията Yahoo си намери нов главен изпълнителен директор – президента на PayPal Скот Томпсън. За това информира Yahoo в прессъобщение. Томпсън е назначен и за член на борда на директорите. Той ще поеме новата си позиция от 9 януари В пресинформацията се съобщава още, че Тим Морс изпълняващ длъжността CEO до момента, се връща  към позицията си на финансов директор. 

Скот Томпсън

Морс управляваше компанията от началото на септември, когато бе приета оставката на Карол Барц. Тя управляваше компанията от началото на 2009 година, когато пое властта от тогавашния изпълнителен директор Джери Янг. Янг на свой ред прекара в компанията две години. След уволняването на Барц се появиха различни слухове за бъдещето на Yahoo, включително и за възможност за продажба на компании като AOL, Microsoft или Google.

Под лидерството на Томпсън PayPal се превърна в стабилен бизнес за eBay, който докарва голяма част от приходите на компанията, след като основният бизнес на eBay замря. По време на управлението на Скот Томпсън количеството на потребителите на PayPal се увеличи от 50 до 104 милиона човека, печалбата от онлайн разплащания скочи от 1,8 милиарда на 4 милирада долара.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X