Кариера

Фил МакКини, СТО и вицепрезидент за персоналните системи в HP, се пенсионира

Computer World

Фил МакКиниФил МакКини, вицепрезидент и главен технически директор (СTO) в Групата за персонални системи на Hewlett-Packard, ще се пенсионира, обяви самият той в блога си.

Съобщението гласи, че това няма да е типично пенсиониране. МакКини първо ще се фокусира върху издаването на своя книга със заглавие „Beyond the Obvious“ и ще продължи да помага на „иноваторите да стават по-добри в иновациите“.

Моето определение на пенсиониране е свободата да пиша, говоря, наставнича, съветвам и обучавам без ограниченията на традиционната служител/корпорация структура“, пише МакКини.

МакКини се присъедини към HP преди 9 г. като съветник по нововъведенията. Преди това той работи в CSC и Teligent, а понастоящем е и колонист във Forbes.

Оттеглянето на МакКини ще последва това на Шейн Робинсън, главен стратегически и технически директор в HP, който се пенсионира днес и няма да бъде заменен.

Във висшето ръководство на Hewlett-Packard напоследък има и други сериозни промени. Миналата година компанията принуди главния си изпълнителен директор Марк Хърд да се оттегли и на негово място назначи Лео Апотекър, който реши да спре разработката на мобилни продукти с WebOS и започна да разглежда възможностите за отделяне или продажба именно на Групата за персонални системи. През септември обаче Апотекър последва Хърд и бордът назначи за ръководител на компанията Мег Уитман, член на борда на HP и бивш CEO на eBay.

Миналата седмица HP обяви, че всъщност ще задържи Групата за персонални системи. Все още обаче не е оповестявано промяна на решението за отказване от WebOS продуктите.

IDG News Service Сан Франциско

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X