Кариера

Йон Рубинщайн стана старши вицепрезидент за иновациите в webOS групата на HP

Computer World

Hewlett-Packard назначи бившия CEO на Palm Йон Рубинщайн за старши вицепрезидент за продуктовите иновации в Групата за персонални системи (PSG) на HP, където той ще отговаря за по-широк набор от продукти. Рубинщайн продължава да отговаря пред Тод Брадли, който ръководи PSG, или webOS групата, както някои я наричат.

Също така Стивън ДеВит бе избран за старши вицепрезидент и генерален мениджър на PSG. Той идва на мястото на Рубинщайн и ще отговаря за всички аспекти на операционната система webOS, включително инженерството, R & D и продажбите. ДеВит преди това беше ръководител на операциите на Групата за персонални системи на HP за Америките. Тази група продава компютри, таблети, смартфони и др.

Стивън Де Вит бе избран за старши вицепрезидент и генерален мениджър на PSG

 

Йон Рубинщайн вече е старши вицепрезидент за продуктовите иновации в Групата за персонални системи (PSG) на HP

 

 

Промените идват скоро след дебюта на първия таблет на HP TouchPad, който работи с webOS. Устройството първо се появи в САЩ, а през последните дни стъпи и в Европа и Канада. Операционната система се използва и за смартфоните на HP и ще влезе и в компютри, принтери и други устройства, казват от компанията.

Според Тод Брадли, дебютът на първата вълна от webOS-базирани продукти е успешен и за ускоряването на този успех в дългосрочен план компанията поставя „правилното ръководство на точните роли“.

IDG News Service Ню Йорк

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X