Кариера

Мрежовият шеф на HP Мариус Хаас напуска компанията

Computer World

Мариус Хаас, който е старши вицепрезидент и управител на дивизията HP Networking и извърши придобиването на 3Com, за да засили конкурентоспособността на компанията срещу Cisco Systems, напуска, за да започне работа в инвестиционната фирма Kohlberg Kravis Roberts (KKR).

Мариус Хаас, старши вицепрезидент и управител на дивизията HP Networking, напуска компанията, за да се присъедини към KKR

Последният ден на Хаас в Hewlett-Packard ще е 1 юни и вече се търси негов заместник. Докато се намери човек за поста, мрежовият бизнес на компанията ще ръководи Бетани Майър, вицепрезидент за глобалния маркетинг и съюзите в областта на корпоративните сървъри, съхранението и мрежите.

Оттеглянето на Хаас е в период на значително разрастване на дивизията HP Networking, он идва и след няколко други ръководни промени, които се случиха след избирането на Лео Апотекър като като CEO. През април HP назначи Мартин Хомлиш, който е биш колега на Апотекър от SAP, като изпълнителен вицепрезидент главен маркетингов директор. Също наскоро компанията избра Томас Хоган за ръководител на продажбите, маркетинга и стратегията на корпоративния бизнес и назначи нови регионални директори за Азия-Тихи океан, Америките и EMEA (Европа, Близкия Изток и Африка).

Според анализаторът от Yankee Group Зевс Керравала, напуснакето на Хаас може да е част от голям ход на Апотекър, чрез който той иска да вкара свои хора в компанията.

IDG News Service (Сан Франциско)

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X